Vardagarna vecka nio

Alla vardagar den här veckan har sett i stort sett likadana ut. Köttet ringer runt halv elva och frågar om jag ska med ner till stan en sväng. Vi promenerar längs ån och på vägen dit möter vi upp Ronny Punk. Sen går vi till fiket i Gränden. Kaffet är billigt där, det ingår påtår och dessutom har de gårdagens mackor för halva priset. Då kan man passa på att ta sig en smörgås till sin kopp, utan att tänka det hade varit billigare att ta en dagens på någon lunchrestaurang..

När vi fikat en stund har Cykel-Anders dykt upp varje dag. Precis som Köttet så jobbar han eftermiddag den här veckan, så han brukar ta en runda på stan innan det är dags att knega.


Igår var situationen åtminstone lite annorlunda. Ronny var nämligen kraftig bakfull men på strålande humör när vi mötte honom.

Dagen innan hade han varit på The Champs och sett Inter - Manchester United. Ronny har gillat Man U hela sitt liv och följt det laget i vått och torrt. Han bodde till och med i Manchester under några år på åttiotalet. När hans favoritlag gick till FA-cupfinal liftade han till London, där han plankade in på Wembley genom att krypa in mellan benen på folk i kön till entrén.

Så givetvis hade han blivit jätteglad då United lyckades spela lika mot Inter på bortaplan. Men det var inte bara därför han hade firat. När vi fikade på tisdagen gjorde Ronny ett litet system på bomben och upprepade flera gånger att han var säker på att det skulle bli mållöst i matchen han skulle se. Det fick han rätt i och han lyckades även pricka in de tre andra matcherna. Att tippa tre rätta fotbollsresultat på endast 32 rader är riktigt bra jobbat, och Ronny blev belönad med en summa som inte gjorde honom ekonomiskt oberoende, men satt fint i hans plånbok. Det hade gjort honom så glad att han beställt in en shotsbricka för att bjuda de övriga vid bordet på. Tyvärr var det inte så många som var sugna, så han drack upp den mesta spriten själv.

Men som sagt, trots att han var tung i huvudet var han riktigt uppåt. När vi gick och fikade kände han sig fortfarande generös och bjöd på kaffe och räkmackor (färska sådana, inga gårdagens).


Efter fikat tog vi en sväng i olika bokhandlar för att kolla om det fanns något intressant på bokrean. Jag måste säga att jag blev riktigt besviken. Bokrean känns inte alls lika intressant som den var för fem år sen. Jag var varken imponerad av utbudet eller priserna och hittade inget jag ville köpa.


Det här är sista veckan som Köttet jobbar tvåskift. Från och med på måndag jobbar han ständigt dagtid. Ronny sticker till centralamerika på tisdag och blir borta ett bra tag. Så nästa vecka försvinner mina två lekkamrater. Jag hoppas på att jag får jobba åtminstone någon dag, men annars hittar jag säkert någon annan att fika eller promenera med.


Kommentarer
Postat av: fobe

grattis på

FÖDELSEDAGEN

2009-02-28 @ 05:58:04
Postat av: Olof

Tack så mycket!

2009-02-28 @ 09:14:11
Postat av: Helvetesfamiljen från Vikingstad

Grattis på högtidsdagen!2009-02-28 @ 09:25:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback