Police on my backThe Clash

Police on my back


Nu har det hänt igen.

Idag kommer jag gående hemåt från macken då jag möter en polisbil i tunneln. Tjejsnuten i förarsätet tittar lite konstigt på mig, men jag tänker att det är jag som är paranoid och fortsätter gå hemåt och låtsas som ingenting. Jag tänker inte dra uppmärksamhet till mig genom att se nervös ut.
När jag är nästan framme vid mitt hus hör jag hur snutbilen vänder och kör i hög fart åt mitt håll. Det är mitt på dagen, jag är spiknykter och har absolut inte gjort något brottsligt, så jag vägrar tro att det är mig de är ute efter.
Men tji fick jag. Polisbilen stannar, två uniformerade varelser går ut och den kvinnliga representanten för ordningsmakten frågar om jag har legitimation. Jag säger som det är, att jag inte har något leg men att jag bor precis här och kan gå och hämta passet om hon vill. Det behövs inte säger hon, det räcker med att jag uppger mitt personnummer.
Brudsnuten ringer någonstans för att kolla mitt personnummer och passar samtidigt på att fråga om jag haft med polisen att göra förut. Jag funderar på att säga att de brukar besvära mig utan anledning då och då, men gör ett snabbt överslag om preskribitionstider i huvudet och säger Nej.
Medan tjejen ringer så frågar den manliga snuten mig en massa saker. Hur länge jag har bott här, vad jag jobbar med, om jag bor ensam och en massa annat. Jag svarar artigt och sanningsenligt på hans frågor - jag har bott här i tio år, jobbar som diskare på konserthuset och alltiallo på Cloetta Center och bor med två katter - men tycker samtidigt att hans frågor är absurda. Vad har polisen med mitt privatliv att göra?
Tjejpolisen avslutar sitt telefonsamtal och säger att jag kan gå. De har misstagit mig för någon annan, påstår hon.
Men innan jag hinner öppna dörren till min trapp så tillägger hon:

-Men du har haft med polisen att göra. Du har tydligen kissat på fel ställe en gång.

Jag minns plötsligt den där gången för ett antal år sen då jag på väg hem från Maxim blev alldeles för pissnödig, och att jag då fick 800 totalt onödiga kronor i böter. Men det kan väl inte vara förklaringen till att jag upprepade gånger det senaste året blivit stoppad av snuten och förhörd om mitt privatliv.

När jag kommer in i lägenheten vill jag bara skrika som Mick Jones i den utmärkta låten ni kan höra högst upp i det här inlägget:

What have I done?

Läs mer om samma ämne här.

Kommentarer
Postat av: denhemlige

Det är dags att mata svinen med automatkarbinen.

2009-01-22 @ 14:38:57
Postat av: Anonym

Det där var en påminnelse om att dom har ögonen på dig. Folk som har makt roar sig ibland med att oroa folk på detta sätt eller så kanske du har någon antagonist som lurat i dom något?Det vore ju en annan sak om dom verkligen misstänker dig för något brott men det verkar det ju inte finnas några grunder för i så fall borde dom ha konfronterat dig med dom misstankarna. Man undrar om polisen godtyckligt får kolla upp vem som helst, när som helst och hur ofta som helst?När John Lennon blev telefonavlyssnad i USA så var han säker på att dom klantade sig och avslöjade sig med flit under hans samtal för att få honom lite mer paranoid. Fast kanske dom bara vill retas lite :( ?

2009-01-22 @ 18:03:36
Postat av: Frunk

Hmm, namnet ska givetvis vara med! Frunk postade förra inlägget!

2009-01-22 @ 18:09:10
Postat av: Din gamle klasskompis

Tja, Olof vad ska man säga?

Själv kan jag berätta den här minihistorien:

I Borås blev jag en gång stoppad av polisen helt utan anledning. Precis som du berättar, började dom fråga mig om mitt privatliv. De frågade till och med om min sexuella läggning!!! Givetvis frågade jag vad de var ute efter. Ordagrant svarade en av dem såhär: "Bry dig inte om det, vi kan faktiskt banka skiten ur dig här och nu, vem kommer man att tro på? En svartskalle eller en uniformerad sansad polis?"

Jag vet att ovanstående låter helt otroligt men tyvärr är historien sann!

Annars önskar jag dig en jätte trevlig helg gamle vän!

/D

2009-01-24 @ 13:24:20
Postat av: Anneli

Helt sjukt! Vill höra mer i morgon... Undrar om de skulle stoppat dig om t ex jag var ute och gick där bredvid dig..?

2009-01-26 @ 15:26:45
Postat av: Robert Nilsson

Det är tufft att vara en som lever outside the law! Det krävs mer än ärlighet, tålamod.

Postat av: Henke

Det är ju helt sjukt. Jag blir upprörd och arg över att läsa sånt här. Men det blir samtidigt bra läsning, och låten är fantastiskt bra :)Stay free!

2009-01-26 @ 22:52:54
URL: http://www.finpop.blogspot.com
Postat av: francis

As a brit living in borås i would warn most immigrants to be very careful with the plice here in this town. There is some nasty buggers working for them and many are hidden nazis. My lawyer christer svedberg has many interesting stories of badly beaten immgrants and even some drunk swedes who were cheeky who spent days and weeks in hostipal after them. He reckons they will kill someone yet!! think about that next time they stop you.

2009-02-07 @ 08:52:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback