Första veckan i juni

Nu är det en vecka sen jag skrev något här. Så jag bjuder er på en ganska lång rapport från vad jag gjort de senaste dagarna


Första juni kan ha varit årets varmaste dag hittills. Köttet, Ronny och jag gick ner på stan, men det var så varmt i solen att vi var tvungna att sätta oss på ett skuggigt fik och ta en kaffe. Efter en stund tyckte vi att det var trist att sitta inne i stan en så fin dag, så vi bestämde oss för att ta en tur med Köttets båt efter Ronny hämtat sin dotter i skolan.

Det enda problemet var att båten låg i Hovetorp och vi var tre vuxna män och en åttaårig tjej utan körkort eller bil. Som tur var så kunde Ronnys farsa skjutsa oss och vi kom iväg nån gång strax efter ett.

Det var en befrielse att komma ut på sjön och känna hur vinden fläktade med båtens fart. Vi insåg direkt att det varit ett korrekt beslut att i värmen lämna staden för att istället vistas i naturen.
Efter någon timme lade vi till vid en liten ö där vi grillade hamburgare och passade på att ta årets första dopp. Det var ganska skönt i vattnet vid stranden, Köttets ekolod visade att det var nästan 20 grader vid ytan, men så fort man simmade ut en bit blev det riktigt kallt.

När vi käkat gled vi omkring och trollade en stund igen, men fick ingen fisk. Köttet släppte av mig och Rina vid bryggan vid KFUM-gården där det är riktigt långgrunt och barnvänligt. Vi hoppade ett par gånger från bryggan och simmade i kapp medan Ronny och Köttet förgäves letade efter gös och gädda.

Vi lade ner fisket lagom till att vi skulle kunna komma in till land i god tid innan bussen gick hem vid kvart i åtta.


När jag väl var hemma hade Hammarkullen precis börjat, så jag kollade på den utmärkta serien som Peter Birro skrivit. Om ni inte sett dramaserien om en Göteborgsförort så måste ni bara göra det. Den är full av sköna och fascinerande karaktärer (till exempel ballongmannen ni ser här intill) och manuset innehåller fantastiska dialoger. Hammarkullen går i repris på SVT24 klockan 22 ikväll, och om ni inte har tid då kan ni alltid kolla på SVT play via nätet.


På tisdagen var det taskigt väder igen och det hände inte så mycket. Jag var och fikade på eftermiddagen och tog sen en sväng till bibblan där jag lånade Ulf Lundells nyskrivna 6 pjäser. Kvällen ägnade jag åt att läsa två av de pjäserna, samt se på några avsnitt av första säsongen av The Wire. Nu har jag bara ett avsnitt kvar.


Igår gick jag och fikade med Ronny inomhus eftersom det regnade. Men när vi såg att det klarnade upp bestämde vi oss för att gå ner till ån och meta istället. Vi grävde upp lite mask och slängde i ett spö. Sen satte vi oss på stenkanten och bläddrade i varsin tidning medan vi höll ett getöga på flötet. Tyvärr blåste det så mycket att det var svårt att hålla i tidningarna och det blev faktiskt ganska kyligt. Trots det stannade vi ett par timmar men fick inget napp.

När vi kom in till stan mötte vi Pernilla. Hon jobbar på en bingohall och föreslog att vi skulle komma dit och spela dagen efter, istället för att gå och fika vareviga dag. Dessutom upplyste hon om att det såldes färskpotatis på Netto för endast fem spänn kilot.

Det var en god nyhet och jag styrde stegen mot lågprisaffären. Förutom ett kilo färskpotatis hittade jag några jävligt billiga rödspättafiléer och en sjyst remouladsås. Det blev alltså en riktig lyxmåltid för en billig penning när jag kom hem, och jag glufsade i mig av färskpotatisen tills jag blev så mätt att jag nästan fick ont i magen. Färskpotatis med lite smör, salt, svartpeppar och någon passande sås är nämligen bland det godaste jag vet.

Kvällen blev lugn med läsande och tv-tittande.


Idag ringde Monne på förmiddagen. Han och jag tog en långpromenad längs ån, innan vi mötte upp Ronny för en kaffe. Efter kaffet bestämde vi oss för att göra slag i saken och spela bingo.

Det blev en kaosartad historia där jag tror vi var de enda männen bland en massa bingokäringar med uppenbara gambling problems. Ingen av oss hade spelat förut och vi hade fullt sjå med att hitta siffrorna. Hela tiden var vi tvungna att besvära Pernilla och hennes jobbarkompis med frågor om hur många rader vi skulle ha och om det var vågrätt eller lodrätt som gällde.  Situationen blev inte bättre av att Ronnys telefonen ringde två gånger och vrålade ut "Glory glory Man United" så det hördes över hela lokalen. Vilket fick bingokäringarna att kasta ilskna blickar på oss, och Monne och mig att bli fulla i skratt som två skolpojkar i kyrkan.
Ronny var så stressad att han missade att trycka i tid när han hade bingo, men Monne vann faktiskt tjugo kronor.

Sen blev det en sväng till biblioteket, innan jag och Monne gjorde sällskap hem.


Nu har ni fått en bild av hur min tillvaro sett ut de senaste dagarna. Hittills har den första veckan i juni varit helt okej. Det kändes bra att både ta badpremiär och äta färskpotatis för första gången på säsongen inom några dagar. Nu känns det att sommaren är här.


Kommentarer
Postat av: Ulven

Finns det några mer hängivna än franska bönder och bingokärringar? Tror inte det....

2009-06-04 @ 20:41:26
Postat av: Anonym

Ett ekolod mäter djup, inte temperatur:)

2009-08-06 @ 21:53:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback