Helg med fotboll och EU-val

Jag vill inte prata så mycket om fotbollsmatchen i lördags. Gick och väntade ända till klockan sju på kvällen innan jag tog första biran så att jag skulle vara någorlunda skärpt under matchen som började åtta. Och vad fick jag för det?

En riktig skitmatch där Sverige till råga på allt missade straff, och numera är mer eller mindre chanslösa att gå vidare till VM.

Visserligen fick jag in mitt tips, en andel i bomben som jag köpt. Men det gav bara 93 spänn på sjuttio spelade, så det var inte mycket att hurra för.

Det är bara att ställa in sig på att vi inte kommer att ha med något lag under den stora turneringen i Sydafrika. Jag brukar alltid hålla på Irland i fotboll om inte Sverige är med, har alltid haft någon slags förkärlek för de rödhårigas land som var de första i världshistorien som slog sig fria från det brittiska imperiet..

Så jag får hoppas att Irland går vidare och jag får anledning att sätta på mig min gröna t-shirt många gånger nästa sommar.


EU-valet vet jag inte om jag vill säga så mycket om heller. De konservativa gick framåt över nästan hela Europa, Labour gjorde ett katastrofval i England. Högerextrema partier från Ungern och Holland kommer att komma in i parlamentet.

In i det sista var jag osäker på om jag överhuvudtaget skulle gå och rösta, men igår eftermiddag gick jag och lade en röst på vänsterpartiet. Mer av gammal vana än för att jag kände mig särskilt engagerad. Egentligen hade jag velat rösta på Sinn Fein, men det kan man tydligen inte göra i Sverige. Jag gjorde lite research igår och upptäckte att svenska Vänsterpartiet och irländska Sinn Fein sitter i samma grupp i EU-parlamentet - Gruppen Europeiska enade vänstern.

Annars tycker jag det är kul att Piratpartiet kom in. Det kan behövas någon som åtminstone käftar emot när myndigheterna försöker övervaka precis allt vi gör på internet.


I kväll missar jag inte Hammarkullen. Klockan åtta på ettan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback