Tisdag morgon

Jag vet inte om det beror på att jag håller på att bli gammal, men jag kan inte sova länge på mornarna längre. När jag var tonåring och några år senare kunde jag ligga och dra mig till två på eftermiddagen ibland, men nu är situationen helt annorlunda.

Som den här natten. Jag gick och la mig ganska sent, klockan måste ha varit nästan två när jag släckte. Jag sov ganska oroligt och drömde en massa konstiga drömmar. Trots det vaknade jag redan klockan sju på morgonen och var helt klarvaken. Jag försökte somna om - tänkte jag kunde sova till nio halv tio - men det var totalt lönlöst. Så jag gick upp och åt frukost strax efter åtta.


Förra helgen blev lugn. Jag var visserligen på Hamlet på fredagen och The Champs på lördagen, men det var på eftermiddagarna och jag drack bara sodavatten. Jag har faktiskt inga som helst problem med att gå på krogen utan att dricka alkohol. Men av erfarenhet har jag lärt mig att det gäller att gå hem innan folk börjar bli packade. Ty de nyktra och de berusade äro främlingar för varandra, har grava kommunikationsproblem sinsemellan och bör icke vistas i samma lokal.

Jag satt hemma själv på kvällarna och roande mig på egen hand. På fredagen skrev jag en novell som jag gått och lurat på ett par veckor. Den historien var av det mer underhållande än allvarliga slaget, och jag hade faktiskt riktigt kul när jag skrev den. Och nästan ännu roligare när jag valde ut bilderna. (Ni kan läsa den här nedan under rubriken Hell bent for leather).

Så fredagen blev rätt sjyst, trots brist på rusdrycker och sällskap.

På lördagen var jag lite mer rastlös och uttråkad. Jag försökte slå ihjäl kvällen med att se på Sopranos, men jag har svårt att slappna av framför teven innan det blir mörkt ute. Vid halv tio tog jag en promenad och passade då på att köpa chips och cola. Det är tur att jag inte har problem med vikten, för jag har upptäckt att jag har en tendens att mer eller mindre hetsäta när jag känner mig lite understimulerad. Om jag ska vara lite amatörpsykolog och ställa diagnos på mig själv, så kanske det är så att när jag inte häller ner öl i min strupe måste jag tillfredsställa mina orala behov på andra sätt.

På lite mindre än två veckor har jag kollat på säsong tre och fyra av Sopranos och har två säsonger kvar. Nu tänkte jag variera mig lite och titta på andra säsongen av The Wire, innan jag återvänder till Tony och Carmela i New Jersey.


Av någon anledning som jag knappt ens kan förklara för mig själv så har jag gjort mycket tester på Facebook den senaste veckan. Enligt dessa tester ska jag gifta mig redan 2011 och få mitt första barn året efter. Det här gör mig lite stressad för jag har ingen som helst aning om vem min tilltänkta är, och vi borde ju vara tillsammans ett litet tag och kanske till och med flytta ihop åtminstone ett halvår innan vi står vid altaret.

Fast å andra sidan vet jag att jag har en ovana att bete mig som vid vårens första utomhusdopp när det gäller såna relationer. Istället för att stå på strandkanten och tveka och sen sakta gå ut längs en långgrund botten och låta kroppsdel för kroppsdel svalkas av det kalla vattnet, vill jag inte ge mig själv någon möjlighet att fega ur när jag väl bestämt mig. Utan att ens kolla på någon termometer springer jag ut på bryggan, hoppar i och får sen en kick av den något chockerande men befriande känslan. Sen vänjer jag mig vid vattnets temperatur när jag väl simmar omkring. Om jag inte får kramp.

Så det är möjligt att jag träffar någon dam på sommaren om två år och gifter mig redan på hösten. Då kanske jag tänker att jag lika gärna kan föröka mig när jag ändå håller på. Om jag har otur kanske jag är frånskild redan när min unge slår upp sina ögon för första gången, men vi får hoppas att mitt äktenskap blir långt och lyckligt.

(Allt det här kommer verkligen att hända, för testerna på Facebook är hundra procent tillförlitliga.)


Kommentarer
Postat av: Wictoria Lind

haha sista meningen i inlägget var perfekt !!

(Allt det här kommer verkligen att hända, för testerna på Facebook är hundra procent tillförlitliga.)

hahahaha :D

Postat av: Denhemlige

Jag var säker på att första kommentaren skulle vara ifrån någon , som var skitförbannad på att du försökte ligga och dra dig.

Du får börja ragga på bingo-hallen.

2009-06-16 @ 18:32:30
Postat av: Emma

Fick samma jag på facebook ;) Gilla föresten din novell starkt, mer sånt på bloggen tack.

2009-06-16 @ 23:01:03
Postat av: Flingan

Go for it Olle! Fortare än du anar är du mitt i det härliga svenssonsträsket! Skulle vara underbart spännande att läsa ytterligare vinklingar i ditt bloggande, vilket en sån förändring i livet säkerligen skulle medföra!Go fortsättning på den härliga svenska sommaren och dess ambivalenta midsommarväder!

2009-06-20 @ 22:44:59
Postat av: Fargash

Tror att du och jag gick förbi varandra idag. Du var på väg ner mot Repslagaregatan tror jag. Jag var den där blonda hårdrockaren med ilsken uppsyn ;)

2009-06-24 @ 22:17:24
URL: http://fargash.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback