Ny karriär som fotbollssupporter i division fyra

En av de nya sakerna i mitt liv den här månaden är att jag har börjat engagera mig i division fyra fotboll, och blivit något av en hemmasupporter till BK Derby.

Det började på första maj då några av mina kompisar skulle dricka bärs vid stångån, och sen gå och se Derbys match mot Linköpingsalliansen i östgötacupen. Mina trognare läsare vet att jag är oerhört positiv till utomhusaktiviteter där man även kan ta en öl med några bra polare - det må vara fiske, fotboll, kubb eller nästan vad som helst - så jag hakade givetvis på denna soliga fredag.

Det blev Ulven, Matza (som med största säkerhet är den enda människan i världen som har Derbys klubbemblem intatuerat på armen), Mattias, jag, Gertsa och Björna som glada i hågen tågade in på Kungsberget (Derbys hemmaplan) med en Derbyflagga, folköl och whisky. Den övriga publiken var ganska lugn, men vi engagerade oss hårt i matchen. Speciellt Björna var hård på whiskyn och vevade med flaggan medan han försökte få motståndarlagets målvakt ur balans med diverse glåpord.

Matchen blev en rafflande historia som till slut gick till straffläggning. I det läget blev vi lite väl uppsluppna och sprang in på planen för att se ordentligt. Någon sa åt oss vänligt men bestämt att vi var tvungna att gå utanför sidlinjen, vilket vi gjorde utan några sura miner.

Derby vann straffläggningen och slog ut Linköpingsalliansen (som spelar i division två) ur cupen, vilket fick mig och mina vänner att bli nästan lika glada som då Sverige tog VM-brons i fotboll 1994. Vi vrålade och skrek av glädje.

Efter matchen kom en herre, som jag senare fick veta var ordförande i klubben, och tackade oss för vårt stöd. Han sa att vi var välkomna tillbaka och gav oss några fler flaggor.

Vi firade segern kungligt på Valdemars (närmaste ställe med bärsrättigheter) och senare Royal arms. Det blev en våt kväll.


Nästa hemmamatch var i serien mot Karle förra tisdagen. Det blev Mattias, jag och Matza som först möttes på The Champs för att sedan gå på matchen. Matza berättade att Kalhe gjorde mycket mål varje match och tippade att de skulle tre stycken, men att Rävarna - som vårt grönsvarta lag kallas - antagligen skulle göra minst fyra.

Det var lite lugnare stämning den kvällen, men stod vid sidlinjen och smuttade på starkölsburkar och såg Karle ta ledningen med 1 -3. Matzas tips om att våra motståndare skulle göra tre mål var inne, men annars såg det mörkt ut.

Men så vände matchen i andra halvlek och blev en riktig målfest. När slutsignalen gick hade Derby vänt sitt underläge och vann med hela 6 - 3.

Lyckan spred sig i våra ansikten och vi firade med några öl på The Champs efteråt. Jag hade fått blodad tand.


Igår var det dags för match igen, denna gång mot Hjulsbro. Himlen var molnig och publikstödet lågt, när jag mötte min vän på Kungsberget klockan sju. Tio minuter in i matchen började det ösregna och fortsatte hela första halvlek. Vi hade inget paraply och fick hålla för ölburkarna med händerna för att inte drycken skulle bli utspädd. Hjulsbro tog ledningen med 0 -1 på straff. Men en riktig supporter klarar av både dåligt väder och underläge.

I andra halvlek var Derbys målinnehav klart bättre än Hjulsbros och hade några skott som dock gick lååångt över mål. Det slutade regna och himlen klarnade. Men Hjulsbro gjorde ändå ett mål till och matchen slutade 0 - 2.

BK Derbys serieledning var borta. Vi ligger nu fyra på tolv poäng, men faktiskt bara ett poäng efter serieledande Boren.

Dags för nya tag nästa vecka.

Ni kan följa vad Matza skriver om BK Derbys äventyr på svenska fans.


Kommentarer
Postat av: MP

Fotboll är livet... ;)

2009-05-21 @ 19:07:20
Postat av: Anonym

Glöm i alla fall inte att du fortfarande har din gamle klasskompis i Gbg i form av en GAISARE . . .

2009-05-24 @ 13:50:24
Postat av: zilverryggen

Vi e GAISare,Vi e GAISare..

2009-05-24 @ 13:57:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback