Everybody must get stoned

…sjöng Dylan 1966. Det verkar som att den uppmaningen har fastnat hos vissa kulturskribenter i det här landet.

 

Jag blev lite förvånad när jag läste Aftonbladet kulturs blogg igår. I onsdags hade nämligen Martin Aagård skrivit ett inlägg om att antropologen Claude Levi-Strauss nyligen har gått bort. Inläggets sista mening skulle jag själv vara tveksam till att skriva öppet på internet. Martin hävdar (till skillnad mot i Bob Dylans text finns det faktiskt bara en rimlig tolkning) att han inte kan komma på ett bättre sätt att hedra strukturalismens fader än att bli kraftig påverkad av narkotika.

 

Jag lägger mig inte i om Martin Aagård slog på en rejäl puka natten till i torsdags. Snarare tycker jag det är uppfriskande att få läsa sånt här från en skribent som faktiskt skriver för kultursidorna på landets största tidning. I Sverige råder oftast ett sjukligt tabu i såna här frågor. En offentlig debattör i det här landet kan komma undan med att öppet skriva saker som är rent homofobiska eller främlingsfientliga. Men om han eller hon, gud förbjude, råkar säga något om att han stundtals använder andra droger än de som finns att köpa på systembolaget brukar det bli ett jävla liv.

 

Tack, Martin! Jag är glad att du vågade vara ärlig.


Kommentarer
Postat av: Huh

Kämpa för lite med liberala åsikter i det här landet, särskilt när det gäller missbruk. Oftast är det dom som snackar högst som vet minst, sanningen är ju den att tomma tunnor skramlar mest!Lev väl!

Postat av: Rasta Popolov

Herren uppfann droger så även dem utan hjärna ska kunna känna sig intelligenta.

2009-11-07 @ 07:55:38
Postat av: olatidman

haha

2009-11-10 @ 22:45:43
URL: http://tidman.blogg.se/
Postat av: denhemlige

Dags att uppdatera.

2009-11-12 @ 14:17:24
Postat av: denhemlige

Fan, tolv dagar utan update....buuuuuuuuuu!

2009-11-18 @ 18:35:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback