Nick Hornby och lite annat

Igår lånade jag Nick Hornbys senaste bok Juliet, Naked på biblioteket. Jag gillar verkligen Hornbys böcker fast han är lite för lättsam för att ens kvala till en lista över de tio bästa nutida författarna (ni kan läsa mer om mina tankar om Nick Hornby här.)

Nu har jag läst några kapitel i Juliet, Naked och boken verkar väldigt lovande för just mig. Den handlar nämligen om en medelålders man som är mer eller mindre besatt av den uppdiktade rockstjärnan Tucker Crowe, en artist som har vissa uppenbara likheter med Bob Dylan.

Precis som jag alltid gör när jag läser Nick Hornby förväntar jag mig en viss dos allvar och en större dos underhållning. På grund av det speciella ämnet kommer jag förmodligen att garva igenkännande många gånger, och stundtals rodna när jag känner mig allt för träffad.

 

Natten mellan söndag och måndag hade någon varit inne på min blogg och skrivit en kommentar som löd:

"Överste Mörner klockan 20 på onsdag? Hälsningar anonym läsare!"

 

Detta väckte givetvis min nyfikenhet. Jag visste inte riktigt om det var nån som ville slå mig på käften, en läsare som ville bjuda på en öl eftersom han/hon gillar min blogg, eller kanske nån som ville skälla ut mig för något jag skrivit. Det kunde också ha varit en gammal kompis som jag inte träffat på länge - någon som hade ett ärende i Linköping och ville överraska mig genom att bestämma träff på detta underliga sätt.

Jag borde naturligtvis bara ha ignorerat alltihop. Men eftersom jag inte hade något alls för mig i onsdags så gick jag och Den Hemlige brodern dit.

Det hände absolut ingenting. Vi var där klockan halv åtta och stannade till strax innan nio. Ingen kom fram och pratade med mig, och jag såg heller ingen ensam människa som kanske var för blyg för tilltala mig

Detta gjorde mig lite besviken. Inte för att jag förväntat mig att någon förläggare skulle vara där och erbjuda mig ett bokkontrakt, eller att en kvinnlig beundrare skulle börja stöta på mig. Men det hade faktiskt varit lite komiskt om någon förvirrad galning hade velat bråka och kritisera mig för vad jag skriver i den här bloggen.

Det hade kunnat bli en bra historia att berätta för er läsare.

 

I måndags var jag på Corren och diskuterade lite inför min praktik som börjar i november. Jag kommer i huvudsak tjänstgöra som redigerare och det betyder, precis som jag trodde, att jag jobbar kvällsskift mellan 13.00 och 21.30.

Jag vet att många tycker att det är en dålig arbetstid, just för att det tar bort mycket av det sociala livet i veckorna. Men jag, som varken har flickvän eller ungar som väntar på mig hemma, jobbar mycket hellre de här tiderna än sju – fyra. Som jag redan skrivit här så gillar jag inte att gå upp för tidigt och i november gör jag inte speciellt mycket en vardagskväll ändå. Dessutom kan jag passa på att ta en sväng på stan eller gå till biblioteket innan jag börjar jobba. Är jag riktigt sällskapssjuk efter jobbet kan jag alltid svänga förbi Royal eller The Champ på vägen hem.

Dessutom framförde jag önskemål om att få skriva lite för kultur & nöje, och det skulle nog gå att ordna.

 

Jag har inga speciella planer för helgen. Ikväll kommer jag förmodligen sitta hemma, läsa, se reprisen av True Blood, göra lite frågor inför pubquizen på måndag, samt se om jag kan sno åt mig en tvätttid.


Kommentarer
Postat av: Gert-Inge

Vi syns väl nästa vecka? "Va gla han ä"

2009-10-16 @ 15:13:25
Postat av: Olof

Klart vi syns nästa fredag. Björneskog, Packe och Mini kommmer också.

2009-10-16 @ 16:01:18
Postat av: Gert-Inge

Jag sitter just nu och skriver ett inlägg till corren. Smärtsamt. Det räcker inte med 2000 tecken inklusive blanksteg. Jag vill ha hela corren!

2009-10-16 @ 21:08:53
Postat av: zilverryggen

Jag känner att jag skulle vilja vara med, men ärligt talat så pallar jag inte med 2 st begravningar/minneshögtider inom loppet av ett halvår.

2009-10-16 @ 22:23:34
Postat av: Anonym

Anar en viss besvikelse över att ingen slöt upp med dig i onsdags - med all rätt! Bäst att denne någon ger sig till känna och berättar syftet! Lät ju faktiskt som en blinddate! Grattis till kneget!

2009-10-16 @ 23:46:17
Postat av: birne

obbe brickebombom och hasse burgo är på plats med

2009-10-17 @ 00:57:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback