Fördriver vinterkvällarna med spel

Idag var jag på stan och tog en fika med Ronny Punk. Men i början av veckan gjorde snöovädret och ekonomin att jag knappt var utanför dörren sen. Som vanligt fanns det inte mycket att se på TV (den enda serie som jag verkligen följer just nu är Mad Men som jag just såg) och jag har inte haft någon bok att läsa. Därför har jag fördrivit tiden med olika spel på internet.

Bland annat har jag börjat spela Betapet, alltså alfapet på internet. Det är riktigt roligt och lite av en intellektuell utmaning. Om det är någon av mina läsare som också spelar så går jag under namnet FrankBegbie. Sen har jag också återupptagit mitt pokerspelande i liten skala.

Att spela spel på nätet tycker jag egentligen är ganska asocialt. Det är givetvis roligare att dra ihop ett polargäng för en pokerkväll eller att gå hem till någon kompis och spela alfapet, än att sitta ensam framför datorn. Men i januarimörkret är det ett bra alternativ till att glo på TV, och det är en mycket mer aktiv sysselsättning som håller hjärnan igång mer än att sitta och glo på repriser av Simpsons eller Vänner.

 

I måndags vann jag tjugo dollar i Suddens Guldjakt, en gratisturnering som går varje kväll på en av de största pokersajterna. Så nu har jag lite småpengar att nöjesspela för på kvällarna. Jag kommer använda min vinst till att spela billiga turneringar som tidsfördriv, och inte göra något uttag förrän jag har fått pengarna att växa till minst 75 dollar.

Pokerspelandet resulterade i att jag återupptog ett annat intresse som jag ägnade mig ofta åt för några år sen. Nämligen att höra på jazzprogram på radio.

Jag gillar att lyssna på radio, men jag har svårt att sitta i min soffa och bara titta på högtalarna. Jag behöver något annat att göra samtidigt, så jag slutade att lyssna på jazzprogrammen på P2 när jag lade pokerleken på hyllan för snart två år sen.

Ni som har läst bloggen länge vet att jag för några år sen spelade poker flera timmar om dagen. Jag gick faktiskt stadigt plus och tog flera gånger i månaden ut extra fickpengar från mitt pokerkonto. Men efter två år som pokerspelare på låg nivå försvann glädjen i mitt spel och det började kännas som ett jobb med väldigt låg timpenning. Så sommaren 2008 tog jag ut hela min bankrulle och spenderade pengarna på konsertbiljetter och bärs.

Men nu när jag spelar igen har det börjat suga i jazztarmen, och i förrgår hade jag en mycket trevlig stund då jag spelade en pokerturnering samtidigt som jag lyssnade på en livekonsert med Blind Boys of Alabama på P2. Tyvärr blev det ingen vinst, men om jag inte hade spelat hade jag helt missat konserten med de blinda gospelkungarna som en säsong sjöng signaturmelodin till min favoritserie The Wire.

(Låten Down in the hole är skriven av Tom Waits men det var olika artister som framförde den varje säsong av The Wire. Bland annat just Blind Boys of Alabama, Tom Waits själv och Steve Earle.)

 

Om jag inte spelar bort alla mina pengar kommer jag nog att lira pokerturneringar varje tisdagskväll resten av vintern. Klockan 19.30 är det nämligen en jazzkonsert på P2 varje tisdag, och konserten följs av programmet Jazzit.


Kommentarer
Postat av: emman

Scrabble Olof, Scrabble! :) Dagens Alfapet är det med pilar och skit

2010-01-28 @ 23:58:35
Postat av: Egån

Men! Kan man få en länk till alfapetet?

Vore trevligt...

2010-01-29 @ 01:57:01
Postat av: Olof

www.betapet.seBörja lira du med så kan vi ta en match nån gång

2010-01-29 @ 01:58:35
Postat av: Egån

Reggad o klar!Användarnamn: Lyxbabian

2010-01-29 @ 02:01:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback