Försöker spela ihop till julfirande, och funderar över Michael Moore

Just nu håller Ultimate bet på att uppdatera sin sajt, så jag kan inte spela poker. Mitt spel har gått lite bättre de senaste dagarna, i söndags spelade jag tre enbordsturrar, där jag kom i prispengarna varje gång. Ett mycket bra resultat, som både mitt självförtroende och min bankrulle var i stort behov av.

I går gick det lite sämre, men jag plussade ändå. Jag spelade fyra sit n go, där jag hamnade utanför prispallen de tre första, men i den fjärde tog jag en förstaplats. Gårdagen gav därför ett plusresultat på hela sex dollar, en ungefär timpenning på tio kronor. Livet som pokerspelare är glamouröst. Jag funderar på att skaffa mig en merca och lite bling-bling.


image305Den här veckan måste jag se till att spela seriöst. Mitt nästa bidrag från försäkringskassan kommer nämligen inte förrän någon gång i mellandagarna, så jag måste spela ihop lite stålar för att överleva julhelgen.

Som tur är så kommer inte julfirandet att bli så dyrt det här året. Familjen Sandborg-Kvarnström-Berg har nämligen äntligen beslutat sig för att det inte är nödvändigt att vi alla är tillsammans på julafton. Det blir alldeles för mycket jobb för den som är värd för julfirandet.

Därför kommer jag inte att behöva lägga pengar på att resa till Göteborg eller Västervik. Jag och Den Hemlige Brodern har bestämt oss för att fira själva julafton hemma hos Den Hemlige. Vi kommer att fixa lite käk, köpa glögg och några bärs, och tillbringa kvällen i all enkelhet med att se på TV. En lösning som passar mig perfekt eftersom jag egentligen inte gillar julen. Jag vill ha mitt julfirande så kort och så opretentiöst som möjligt.

Jag och Den Hemlige hoppas givetvis på en grön jul.


I går såg jag en annons där ett företag sökte frilansskribenter till olika websajter om olika ämnen. De behövde bland annat en pokerskribent, så jag skickade in en ansökan med lite arbetsprover. Håll tummarna för mig, kära läsare. Det skulle sitta fint med lite frilansuppdrag.


image306
På TV var det en dokumentär om Michael Moore igår. Jag har gillat hans filmer på grund av att han lyckats göra bred underhållning av ett viktigt politiskt budskap, men alltid tänkt att han inte är riktigt seriös på ett journaliskt vis.

Det finns en hel rörelse i USA, där konservativ media gör allt för att smutskasta Michael Moore. Men den här dokumentären var gjord av två kanadensiska filmare som var positiva till Moores politiska program. Men de hade upptäckt att flera av hans filmer innehöll rena manipulationer av verkligheten. Nyckelscener i Roger & Me och Bowling for Colombine visade sig vara i vissa fall helt arrangerade, och i andra fall hopklippta på ett rent ohederligt sätt.

Dessutom framstod Moore som en rent äregirig person, som inte drar sig för att svika gamla vänner och lojala medarbetare.

Det jag tog till mig av filmen, var att någon sa att Michael Moore inte skulle vara så populär om det hade funnits en mer seriös och etablerad vänsterrörelse i USA. På grund av det stora politiska vakuumet till vänster om demokraterna, så kan en oseriös filmare bli hyllad bara för att folk är trötta på högerdominerad media. En stor del av amerikanarna är beredda att älska vem som helst som kritiserar George W Bush, och utan den nuvarande presidenten skulle inte Michael Moore vara miljonär idag.

Det ska bli intressant att se vad som händer med Michael Moores karriär om amerika får en demokratisk president efter nästa val.

För övrigt gillar jag Mona Sahlin skippade nobelfesten för att se
Bruce Springsteen på Globen. Jag röstar inte på sossarna, men jag ser gärna att vår nästa statsminister är en person som hellre ser Bossen lira, än att umgås med Kungen.


Kommentarer
Postat av: Frunk

Michael Moore har väckt uppmärksamhet kring viktiga frågor men tyvärr så använder han tveksamma metoder och handskas vårdslöst med sanningen ibland.
Jag tror att många av oss har varit intresserade av hans filmer i brist på bra dokumentärer helt enkelt?
http://publiuspundit.com/515254593_9efe13478d_o.jpg

2007-12-16 @ 16:16:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback