Träffar en gammal vän, och ser Bodil Malmsten hos Kristian Luuk

Idag var jag och fikade med min polare W. Han är den av mina kompisar som jag känt absolut längst. Vi lärde känna varandra på dagis när vi lekte att vi sniffade, en lek som W kommit på då han iakttog sin storebror.

Jag har knappt träffat W alls det senaste året, eftersom han varit på olika behandlingshem. Med vissa kompisar blir det aldrig stelt när man träffas, det spelar ingen roll hur länge sen det var man pratade, och idag när jag träffade W var det som vi fortfarande umgås dagligen. Vi träffades på tågstationen, innan W skulle ta tåget tillbaks till det behandlingshem där han numera praktiserar som personal.

Vi hade trevlig fika, och W verkade må bra. Han säger att han inte tagit några droger på nästan ett år, och det hoppas jag är sant. Tyvärr är det andra gången på tre år som jag träffar honom precis när han varit på behandling, och det lät precis likadant förra gången. Men jag hoppas av hela mitt hjärta att det går bra för honom nu, och att han tar tag i sitt liv. En tillvaro där man i stort sett varje dag tar amfetamin för att vakna och rohypnol för att somna är inget jag önskar mina vänner.


image316När jag kom hem kollade jag på videokväll med Luuk, eftersom
Bodil Malmsten var kvällen gäst. I många år har jag varit väldigt förtjust i den rödhåriga författarinnan. Bodil är nästan 30 år äldre än mig, så det är inte för att jag skulle vilja förföra henne. Jag skulle vilja lära känna Bodil Malmsten för att hon verkar vara så sympatisk, och jag tror vi skulle kunna ha många roliga och intressanta samtal om vi blev vänner. En annan kvinna som jag skulle vilja umgås med är Sinead O´Connor, men hon är så otroligt vacker så henne vill jag även lära känna på ett mer påtagligt fysiskt sätt.

Bodils insats i Videokväll med Luuk förstärkte det intryck jag redan hade av henne, då hon valde Tom Waits Downtown Train som första låt. Hon berättade att hon en gång varit inblandad i ett projekt där hon skulle översätta Tom Waits låtar, som Totta Näslund skulle sjunga. Tyvärr blev detta projekt aldrig genomfört, vilket jag tycker är oerhört synd. Jag skulle älska att höra Totta sjunga Tom Waits, och han är den svenska artist som skulle varit absolut bäst för jobbet. Som ni antagligen vet så dog Totta Näslund för två år sen, så jag får aldrig höra honom sjunga Tom Waits. Hans död var en stor förlust för alla musikälskare i Sverige, och jag tycker att såna människor som Totta Näslund borde få leva för evigt. Bland det mest rörande jag sett i hela mitt liv, var dokumentären som gjordes om Totta då han var döende och åkte till Dylans hemstad Hibbing för att sjunga Bobs låtar. Under sina sista månader spelade Totta Näslund in en skiva med Dylantolkningar ihop med Mikael Wiehe. Speciellt Inte natt än (Not dark yet) är mycket bra, och den blir om möjligt ännu starkare, just på grund av att Totta visste att han var döende, då han sjöng den mörka texten

Men jag tycker ändå att Bodil Malmsten borde försöka dra igång projektet med Tom Waits på svenska igen, och den här gången borde hon värva Joakim Thåström för jobbet. En skiva där Pimme sjunger Tom Waits låtar skulle vara något av en våt dröm för mig.


Ikväll blir det en lugn hemmakväll framför tv:n för mig. Imorgon är det nämligen julavslutning på pubquizen. Vi har vunnit så mycket presentkort, så det kommer att bli ett riktigt kalas för mitt lag.

I inlägget nedanför kan ni läsa en krönika jag skrev i Extra Östergötland, dagen efter att Totta Näslund avled.


Kommentarer
Postat av: linjela

jag skulle också vilja ha Bodil M. som väninna och diskutera henne, det var den känslan jag fick när jag såg programmet

2007-12-19 @ 11:02:19
Postat av: linjela

varför har jag alltid så bråttom, diskutera MED henne ska det vara

2007-12-19 @ 11:03:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback