En polis gav mig klartecken till att knacka bög

I DN idag läste jag att skolverket kritiserar en friskola för att eleverna fått lära sig att homosexuella handlingar är en synd. Jag tycker att det är jättebra att skolan ifråga får en reprimand, för det är otroligt viktigt att barn och ungdomar inte får lära sig hatpropaganda av de vuxna som de borde kunna lita på. Tydligen är det så att nya diskrimineringslagstiftningen anger nolltolerans mot sådana här kränkningar.


Jag önskar att lagstiftningen varit lika hård när jag var i tonåren. En gång satt jag på fritidsgården efter skolan, då en polis som var där och fikade började snacka med mig. Han var iklädd uniform och det var på hans arbetstid. Tydligen var en av hans arbetsuppgifter att kolla att ungdomarna på fritidsgården inte hade något fuffens för sig.

image266Av någon anledning kom vi in på ämnet homosexualitet. Då sa denne polis till mig att han ansåg att alla homosexuella män borde få dödstraff.
Ni läste rätt. En polis i uniform, under arbetstid, sa till en femtonåring att alla samhället borde avrätta alla homosexuella män!

Jag ifrågasatte givetvis det moraliska i hans åsikt. Han förklarade då för mig att dessa män, utan undantag, förr eller senare ger sig på småpojkar.

Min reaktion var givetvis att jag för all framtid ansåg att den här polisen var en idiot. Dessutom blev jag orolig för vad polisen gör om de omhändertar bögar för brott.


Som femtonåring var jag punkare, och var väl inte så förtjust i snutar redan innan den här incidenten. Ska jag vara ärlig tyckte jag illa om den här speciella polisen redan innan, eftersom han upprepade gånger tagit mina folköl. Så att han visade för mig att han var en idiot var kanske inte så farligt.

Jag vet inte om den här snuten upprepade sina vidriga åsikter i offentliga sammanhang någon mer gång, eller om han höll tyst. Men det som jag tycker är riktigt otäckt är om han hade pratat med några tonårskillar som inte var punkare. Hormonstinna unga män som såg polisen som förebilder, och kanske redan då drömde om lumpen och dagen då de skulle få ta på sig en uniform.

Om då denna idiotpolis hade sagt till dessa ungdomar vad han sa till mig, då hade han kunnat uppmana dem att begå något som på den tiden inte betecknades som hatbrott - utan kallades för att knacka bög.

Många unga män har en viss homofobi, och jag kan lova att ingen tonårsgrabb vill att hans vänner ska tro att han försvarar pedofiler. Om då en vuxen förebild, som borde veta bättre än ungdomarna, förklarat att varje bög är en tidsinställd bomb som väntar på att bli pedofil, så skulle även den mest godhjärtade unga killen få svårt att hävda sig mot sina vänner om de skulle få för sig att misshandla en homosexuell man.


Den här snuten tog folköl från tonåringar med ena handen, och uppmanade samma killar till att knacka bög med den andra. Han går fortfarande omkring på gatorna i uniform med pistol i hölstret. Det är fördjävligt.


Poliserna på bilden har inget med innehållet i texten att göra. Men bilden är tagen från en skolkatalog i slutet av åttiotalet. ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback