"Amerikaner anses vara dumma, stora i käften och arroganta"

image251Igår hittade jag en mycket underhållande sida på nätet. Sidan heter conservapedia, och är ett slags upplagsverk i stil med wikipedia. Den drivs av konservativa kristna i USA, som tycker att wikipedia är alldeles för liberala.


Conservapedia är väldigt vinklade då de väljer rubriker och vilken del av sanningen de berättar. Under ateism finns rubriker som "Atheism and Communism" och "Atheism and mass murder". Den senare rubriken är givetvis avsedd att sätta likhetstecken mellan massmord och brist på religion. Men själva texten under rubriken är faktiskt inte helt vansinnig. Artikeln erkänner att oerhört onda dåd begåtts i religionens namn, men påpekar att massmord också begåtts av ateistiska regimer. Jag har svårt att påstå något annat.

Under rubriken "Reasonable explenations for atheism" blir conservapedia rent av bisarra i sina argument. Deras försök att förklara varför någon skulle göra det ofattbara och överge deras älskade religion blir oerhört tragikomiska.

Moraliskt förfall är enligt författarna en orsak till ateism, både för individen och hela samhällen. Andra anledningar till den förhatliga ateismen kan också vara att ytliga människor bekänner sig till ateismen för att imponera på andra. En ateist kan ha varit påverkad av en frånvarande fader under uppväxten, eller som liten haft negativa erfarenheter av kristna människor.

Men den bästa förklaringen måste ändå vara att ateisten i vissa fall lider av en oförmåga att ta till sig och dra slutsatser av fakta!

En helt underbar förklaring i mina ögon. Vi som inte tar till oss av propagandan från den kristna högern, är helt enkelt dumma i huvudet.


image250
När conservapedia skriver om homosexualitet är det inte längre tragikomiskt, utan riktigt otäckt. Artikeln inleds med några vidriga bibelcitat, som propagerar för att homosexuella handlingar ska bestraffas med döden.

I vanlig ordning beskylls homosexuella för promiskuitet och artikelförfattarna påstår att det är vanligt att bögar mördar varandra. (Lägg märke till att de inte påstår att det är vanligare än att heterosexuella mördar varandra. Det skulle vara en uppenbar lögn som är alldeles för lätt att slå hål på. Att påstå att en företeelse är "vanlig" eller att "många" gör en viss sak, är fullständigt ihåligt och betyder ingenting.)

Jag orkar inte gå in på alla vidriga lögner som conservapedia påstår om homosexuella. Men de hävdar att bögar är skyldiga till spridningen av AIDS, liksom att de står för den största spridningen av de flesta andra könsjukdomar.

Under rubriken "Homosexuality and media" påstår conservapedia att homosexuella infiltrerat media så till den milda grad, att de styr rapporteringen om allt som rör bögar och lesbiska.

De som inte håller med Den Krista högern är antingen dumma i huvudet (som vissa ateister) eller också har de fått fel information på grund av konspirationer inom media. Denna argumentionsteknink är mycket intressant, men också väldigt farlig. I samma anda skriver Conservapedia att Homofobi är ett uttryck som används av Gay-aktivister för att smutskasta alla som vågar opponera sig mot de homosexuella. De konservativa kristna vill inte medge att det är de som sprider hatpropaganda. Istället framställer de sig som offer, som blir smutskastade av de mäktiga homosexuella som kontrollerar media.

När jag kollar vad detta så kallade uppslagsverk skriver om mitt hemland, så blir läsningen underhållande igen. Jag läser att 80% tillhör Svenska kyrkan, en väldigt annorlunda kyrka som viger homosexuella. Conservapedia berättar för mig att Svenska kyrkan är väldigt liberal ( ett skällsord för artikelförfattarna) som varken protesterar mot aborter eller skilsmässor.

Jag läser att socialismen är stark i Sverige och att inte ens den moderate statsministern Fredrik Reinfeldt vill gå ifrån Den Svenska Modellen. Vidare skriver conservapedia att alla svenskar har rätt till ett hem, mat, vatten och kläder.

Utan att mena det, så ger detta högerkristna uppslagsverk en mycket positiv bild av Moder Svea, och för en gångs skull så önskar jag att det de skriver är sant.

En typisk svensk är tyst och artig, och detta kan misstolkas som att svensken är kall, dum, och lider av en allmän brist på kunskap. De högerkristna kan läsa att det visserligen stämmer i vissa fall. Men inte oftast, denna tysthet är svenskarnas sätt att visa varandra respekt.

I slutet på avsnittet om den svenska kulturen blir det riktigt komiskt, men jag kan inte säga att Conservapedia har helt fel. De skriver att rasism inte är acceptabelt i Sverige med ett undantag. Amerikaner anses vara dumma, stora i käften och arroganta.

Enligt det högerkristna uppslagsverket skulle det kunna bero på USA:s utrikespolitik.


Kanske ligger nåt i det....


Kommentarer
Postat av: Göran aka Klyka

Hej,

Det var jag som tog bort din blogg från pokerforum.nu och även stängde av dig. Något motvilligt...

Reglerna är klara på den punkten, och du borde ha kollat upp dem ist för att hoppas på det bästa. Fast å andra sidan så hade det ju inte varit till nån större nytta för dig. Du körde en chansning, och det funkade ett tag.

Hur som helst. Jag gillar ditt språk, och av det lilla jag läst så tonar en sympatisk och intressant person fram. Jag återkommer hit, och hoppas att fler gör detsamma.

Men inte genom länkar från pokerforum.nu. =D

Mvh
Göran, aka Klyka

Ps. Jag råkade missa att ta bort en av länkarna i tråden på forumet. Tänkte rätta mitt misstag, men wtf. Det får vara. ;-)

Postat av: Das Loch

Man kanske borde informera conservapedia-människorna om att den typiske svensken är för homo rights och att svenska kyrkan inte har nån särskilt makt alls, utan att de flesta "föds in" i kyrkan och typ inte tillhör kyrkan av eget val ens. Men så kanske de vill att hela världen ska vara - man föds in i kyrkan, följer dess regler till punkt och pricka, exakt som patriarkerna o gänget skrev bibeln för 5000 år sen.. Då skulle ju världen vara perfekt! Allt som är dåligt skulle med ens försvinna.

Haha.

2007-10-25 @ 16:48:32
Postat av: Frunk

Jag har svårt att förstå varför religösa och i synnerhet kristna människor engagerar sig i högerpolitik.
Att söka sig till partier med ett budskap om solidaritet och rättvis fördelningspolitik borde väl passa dom som hand i handske istället...men då kanske dom riskerar att möta någon ur den okunniga pöblen eller vanliga arbetare ibland... eller?
http://www.youtube.com/watch?v=HVuw1wEuaAQ

2007-10-26 @ 11:50:56
Postat av: Olof

Håller med dig, Frunk. Den kristna högern står för allt som Jesus predikade emot.

Är du den Frunk jag känner?

2007-10-26 @ 17:39:04
Postat av: Frunk

Olof:
Nja,jag är en smålänning som bara råkat snubbla in här på din blogg så jag tror inte att vi träffats även om jag varit i Linköping och hälsade på bekanta förr om åren.

Poker förstår jag dessvärre inte mycket av så det kan jag inte kommentera i övrigt skriver du rätt bra.

2007-10-26 @ 21:05:51
Postat av: Daniel

Det är intressant med sådana sidor. Man upplever nästan en guitly pleasure iom att man gillar att reta upp sig på dessa dumma sidor. Varför ska man göra det? Det är därför det är en guilty pleasure.

Förresten; du skriver rätt bra. Ändra sveriges historia! För du tog inte med att sveriges historia består av järnmalmshjälpen till tyskarna under andra världskriget

2007-10-29 @ 22:01:39
URL: http://kratzek.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback