Blir citerad i Corren, och stolt över stampuben

Igår ringde Köttet och berättade att han var tvungen att gå ner till resecentrum, för att hämta sin frus cykel. Eftersom jag var promenadsugen så hängde jag på.

Köttet berättade att han varit nere på stampuben dagen innan för att se Sverige - Grekland. Då hade Orhan frågan honom, om han visste om att han var omnämnd i Corren. Köttet fattade inte vad han pratade om, men då visade Orhan ett urklipp från vår lokaltidning, där de hade ett litet utdrag ur min blogg.

Ingen på Corren har upplyst mig om det här, så jag blev givetvis nyfiken. Därför gick jag ner till tidningens redaktion idag, och bad om ett exemplar av tisdagens nummer.

Mycket riktigt. Längst upp i vänstra hörnet på sidan fyra i b-delen, var det några rader från mitt inlägg om Köttets och min fisketur i lördags. Det var inte något speciellt långt utdrag, men jag tycker att Corren har valt ett par meningar med viss humor och poesi.


Ungefär så här såg det ut:


BLOGGCITATET


"När vi kollade efter en lämplig plats för middag, så hittade Köttet en klippa där han påstod att vår polare Tuben har haft sex en sommarkväll för länge sen. Så för att hedra vår kompis bestämde vi oss för att inta vår måltid där."


Linköpingsbon Olof Berg berättar om en fisketur vid Hovetorp.


Det är givetvis kul att jag får lite reklam i den lokala tidningen. Men jag tycker också att det är mycket underhållande att hela Östergötland nu blivit informerade om att Tuben har haft sex på en klippa i Rengen. Tuben är just nu i Vietnam på semester, så jag har inte fått någon reaktion från honom. Däremot undrar jag om Tubens morsa (som säkert läser Corren) vet om vad hennes son kallas av sina vänner. Namnet Tuben är så etablerat, så det tror jag faktiskt att hon gör.


Under promenaden så diskuterade jag och Köttet givetvis Sveriges seger mot Grekland. Jag svor lite över att Fredrik Reinfeldt hade blivit intervjuad av TV 4 innan matchen. Då berättade Köttet om en minst sagt intressant sak som hade hänt på vår stampub, då gästerna fick se vår statsminister på TV.

Istället för att ge er en andrahands resumé från Köttet ska ni få läsa vad min polare och lagkamrat Calle skrev på facebook igår:


Premiärmatchen mellan Sverige och Grekland i fotbolls-EM var intressant. Nästan ännu intressantare var TV 4:s uppsnack innan matchen. Man valde nämligen att intervjua Fredrik Reinfeldt under försnacket. I en utomhusstudio framför Kungliga Slottet i Stockholm, som man panorerade över tretti gånger under intervjun med Fredde. Jag satt på stamlokuset och kollade på matchen och blev väldigt nöjd när alla vrålade ut ett kollektivt buu varje gång Reinfeldt syntes i bild. Jag gratulerar mej själv till mitt val av stamställe. Bra jävla ställe!


Jag har varit stammis på Royal arms i säkert sju-åtta år nu, och trivts bra hela tiden. Varje gång jag går dit tänker jag på signaturmelodin till komediserien Skål.

"Where everybody knows your name" sjunger de innan varje avsnitt börjar, och det är så jag känner det varje gång jag går in på Royal arms. Stämningen må stundtals vara rå men hjärtlig, men jag känner mig alltid välkommen. Även om det är fullsmockat med folk en lördagskväll, så känner jag 80 procent av gästerna till namnet. Och skulle jag för en gångs skull gå in när det är folktomt, kan jag alltid snacka bort en timme med Orhan, Pano eller Simon.

Stundtals har Royal arms känts som mitt andra vardagsrum, och när jag hörde om gästernas kollektiva utbuande av vår moderate statsminister kände jag mig varm i hjärtat och stolt över att vara stammis där.


Jag vill brista ut i den gamla ramsan som sjunges till melodin av Oh, When the saints:


På royal arms

På royal arms
På royal arms, där samlas vi...


Kommentarer
Postat av: zilverryggen

Qm jag inte är helt ute och cyklar så är det inte första gången Corren citerar ur din blogg.Har fått för mig att de skrev nåt för kanske två veckor sedan.

2008-06-12 @ 20:30:57
Postat av: Olof

Oh fan! Mycket intressant, det måste jag forska i...

2008-06-12 @ 20:42:07
Postat av: Din gamle klasskompis

Tjena Olof!

Du pratar mycket om din novellsamling vilken är mycket spännande för mig! Hoppas innerligt att något förlag tar sitt förnuft tillfånga och ger ut din bok.

Men . . .

Tror du inte att du missar målet lite? Du håller på att bli väldigt känd och uppskattad på ditt blogg! Varför inte satsa stenhårt på blogget OCKSÅ. Det ene utesluter inte det andre eller hur man nu säger i Sverige!

Själv tillbringade jag några dagar i Småland vid en sjö i en gammal stuga! Härligt väder, 20-30 meters avstånd till vattnet som var nästan 22 grader varmt! Kan det bli bättre?

Må väl!

Din gamle klasskompis

2008-06-13 @ 11:10:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback