Blogger of the month award

Efter att ha gett mina läsare en nio dygns cold turkey är jag tillbaka med en god nyhet.

Jag har varit och badat med Pata L och Björna hela dagen, och när jag kom hem hade jag fått ett nyhetsbrev från Prosharks (pokerforumet där jag publicerar min blogg förutom här). De meddelade att jag hade blivit utnämnd till månadens bloggare i maj, och att jag därmed hade vunnit 50 euro.


Juryns motivering löd:


Med bloggar som blandar in en skön livsstil och äkthet att det varje gång känns betryggande att rekommendera hans texter för våra läsare är det en stor ära att tilldela vår belöning på €50 till Frank Begbie aka Olof Berg, eller tvärtom om ni så vill. Grattis Olof, du lyfter mot oanade höjder och vi hoppas att Prosharks kanske finns med i ett tack i en framtida roman ;-)


Det tycker jag var en mycket hedrande formulering. Jag har länge känt på mig att Prosharks medlemmar uppskattar mina texter, så när pokerforumet började med det här priset kan jag kaxigt skriva att jag visste att det bara var en tidsfråga innan jag skulle vinna. Redan andra gången priset utdelades blev jag Månadens bloggare, så mitt goda självförtroende visade sig överensstämma med verkligheten.

Jag tackar polisen, arbetsförmedlingen och försäkringskassan för all inspiration. Utan er hade det här inte varit möjligt.


Prissumman är ett välkommet tillskott i det varma junivädret. Jag ska se över ekonomin, och om det ser okej ut så kanske jag kommer använda vinsten till att se Thåström på Zinkensdamms IP den 28e.


Förra veckan var jag i Stockholm ett par dagar i samband med en jobbintervju. Det är svårt att säga hur det gick. De jobb jag sökt i Norge förmedlas genom ett svenskt bemanningsföretag, och jag blev intervjuad av en tjej som såg ut att vara cirka femton år yngre än mig.

Förutom de konkreta frågorna om till exempel utbildning och arbetslivsfarenhet, fick jag berätta om min personlighets goda sidor, mina dåliga sidor, och jag hon bad mig fantisera ihop hur jag trodde att en dag som truckförare i Stavanger såg ut.

Jag tycker det är något konstigt med såna frågor. Okej att de vill se lite hur jag är som person. Men jag tycker att det är lite otäckt att man på arbetsmarknaden nu måste kunna sälja sig själv för yrken som egentligen inte kräver mer än att man är kapabel utföra de uppgifter man tagit på sig.

Bemanningsföretaget skulle höra av sig så fort som möjligt, så jag hoppas på ett besked innan veckan är över.


Annars var resan till min födelsestad mycket bra. Jag umgicks med min gamle kompis Burt, och passade även på att träffa min bloggarpolare
Valterego In Real Life. Valter och jag har kommunicerat nästan daligen på msn en lång period nu, så det var kul att snacka lite över en bira.


Igår läste jag ut Ulf Lundells bok Vädermannen, så ni kommer få en recension mycket snart.


Kommentarer
Postat av: Millis

Äntligen en ny blogg. Började få abstinens. Grattis till Prosharks pris, mycket hedrande

2008-06-04 @ 17:32:05
Postat av: Angelica

Grattis till pengarna! :) Lägg nu inte allt på kläder, som mormor brukar säga.

Postat av: Frunk

Grattis!

Jag införskaffade Bob Dylan The rolling thunder revue efter att ha lyssnat lite på den... tillsammans med Billy Bragg - Mr.love and justice och The dickies - Idjit savant.

Bra skit som man säger!

2008-06-04 @ 23:43:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback