Jag kan bara inte svika Pimme

Jag har legat och funderat hela natten, och i morse kom jag fram till ett beslut. Min ekonomi är alltid risig på grund av att jag är arbetslös. Just nu är den sämre än vanligt, och i juli kommer den bli ännu pissigare. När jag får pengar nästa vecka har jag förutom de vanliga räkningarna en elräkning på över tusen spänn att betala, och dessutom ska jag till Stockholm och se Lou Reed den 9e juli.

Därför hade jag tänkt att vara vuxen, tänka på ekonomin, och försöka ignorera det faktum att Thåström spelar i Stockholm nästa lördag.


Men i natt när jag låg och funderade insåg jag att jag har sett Thåström precis varje turné sen Imperiet förkunnade att Rock´n´roll är död under sina sista spelningar. Jag såg ett av hans första gig utan Imperiet då han kompades av Carla från Eldkvarn 1989, jag har sett hans spelningar som soloartist både före och efter han flyttade till Amsterdam, och jag såg Peace, Love and Pitbulls varje gång de turnérade i Sverige.

En sådan svit får man helt enkelt inte bryta, det vore ett hån mot rockgudarna. Dessutom kom jag på att det i år är tjugo år sen jag såg Thåström live första gången i Mjölby under Imperiets avskedsturné 1988. Och ett sådant jubiléum måste givetvis firas.


Det finns två artister som jag anser gör de bästa live- framträdanden som man kan se i den nutida rockvärlden. Det är Neil Young tillsammans med kompbandet Crazy Horse, och det är den starkast lysande stjärnan i Sverige - Joakim Thåström. Pimme har inte gjort mig besviken de senaste tjugo åren, och jag vet att det kommer att bli en kanonkonsert på Zinkensdamms IP den 28e juni. Därför kan det vara värt att vara fattigare än en kyrkråtta resten av sommaren.


Biljetterna är redan bokade, och Burt är och hämtar dem as we speak.


För övrigt log jag lite för mig själv idag, när jag läste att
DN kallar Zlatan Ibrahimovic för en fotbollens Bob Dylan, för att han "gör uppror mot alla tänkbara fack som folk vill tryck ned honom i".

Jag hoppas att Zlatan inser hur smickrande den titeln är.


Kommentarer
Postat av: Angelica

Man kan inte svika Thåström. Om två tusen år kommer han ha ersatt Jesus.Ang Zlatan så har jag aldrig fattat grejen med honom. För det första är han skåning, alltså omöjlig att förstå, och för det andra kan man inte stava hans efternamn. Alltså gillar jag inte honom. Hör man inte vad han säger så anses man antingen trög eller razist. Jag gillar inte skåningar.

Postat av: Olof

Angelica, jag fattar vad du menar. Min bror bodde utanför Malmö en period, där hade han en kompis som heller inte var skåning från början.

Kompisen sa en gång så här:

"Om jag råkar göra nån tjej på smällen så måste vi flytta härifrån. För jag kan aldrig älska ett barn som pratar skånska..." :)

2008-06-19 @ 11:46:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback