Landar i Linköping några dar...

I söndags åkte jag och Den Hemlige Brodern ner till Old Mother i Västervik. Min plastfarsa skulle ändå åka till Oskarshamn, så vi fick skjuts till Ostkustens pärla. Jag kom inte hem förrän igår, och det är därför nya inlägg har lyst med sin frånvaro min blogg de senaste dagarna. Jag funderade lite på att skriva något till bloggen på morsans laptop, men slog bort de tankarna när jag upptäckte att hennes dator är slöare än en Jethro Tull- fantast en A-kasse-dag i Christiania.

Det var inget vidare väder i Västervik. De få stunder som solen tittade fram, så gjorde den starka blåsten att det var ganska ruggigt utomhus ändå. Därför åkte vi inte ut på sjön alls, utan tillbringade den mesta tiden med att spela Trivial Pursuit och Chicago.


Idag fick jag ett refuseringsbrev från Norstedts. Eftersom jag tidigare fått nobben av Bonniers har därmed min novellsamling blivit refuserad av två olika förlag. Jag tar det faktiskt inte det så hårt. I stort sett alla författare, även de absolut största, har fått läsa många refuseringsbrev innan de gjort sin debut, och jag väntar fortfarande på svar från fyra andra förlag. Jag tror på kvaliteten i min manuskript, och det handlar bara om att rätt person läser det. Det spelar ingen roll hur många refuseringar jag får, att ett enda förlag tackar ja är allt jag behöver.

Norstedts var vänliga nog att skicka tillbaka min pappersbunt, och jag hade redan ett exemplar av novellsamlingen på papper. Därför skickade jag mitt manus till två andra förlag idag.

Det ena förlaget jag valde var Forum, bland annat för att de gett ut Irvine Welsh. Som trogna läsare av min blogg vet så är Edinburgs stolthet en av mina absoluta favoritförfattare, och det skulle vara trevligt att bli nån slags kollega med honom.

Det andra förlaget jag skickade till var Modernista som jag tycker verkar mycket intressanta. De har till exempel gett ut ett antal titlar av beatförfattaren Willliam S. Burroughs, porraktrisen Jenna Jamesons självbiografi och Killinggängets bok Spermaharen. På deras hemsida stod det att Modernista sen 2006 specialiserat sig på att ge ut modern svensk skönlitteratur, så de borde vara glada att få en nyskriven novellsamling av en rödhårig kille från Södra Linköping.


Jag får se om jag skriver något i bloggen imorgon, men om jag inte gör det så får ni vara beredda på några dagars uppehåll igen. På lördag ska jag nämligen åka till Stockholm för att se Thåström på Zinkensdamms IP, och det ser jag verkligen fram emot. Det är två stora svenska dragplåster till priset av en, och jag är mycket nöjd över att Pimme spelar först. Det andra bandet är nämligen ett överpretentiöst band från Eskilstuna som döpt sig efter ett manligt förnamn.

Om jag inte får med min polare Burt därifrån så fort Thåström rivit av sina extranummer, så kommer jag sitta i öltältet resten av kvällen. Ni andra får gärna gilla Kent, men jag har precis samma känsla för det bandet som för filmtrilogin Sagan om ringen. Jag hatar inte Eskilstunapojkarna. Men hur mycket jag än försöker att gilla Kent, och hur många chanser jag än ger dem, så förmår jag inte uppbåda minsta intresse.


Vi hörs om några dagar. So long, så länge.


Kommentarer
Postat av: Ulven

Om allt klaffar ser Ulven Thån före dig. MOT BORLÄNGE, MOAHAHAHAAA....

2008-06-26 @ 19:22:27
Postat av: angelica

(svar)

Ännu ett problem då. =/ Jag har ju ingen mobil just nu. Det vi får göra är väll att hoppas på att vi ses där och kirrar något utifrån det.

(ang blogginlägget)

Fan vad bra att Thåström spelar först! Då hinner man kanske med tåget också! Länge leve hövding stornäsa!

Postat av: angelica

(svar)

Haha, det kan jag väll göra, även om jag inte har ekonomi till det. :P

2008-06-27 @ 14:24:24
URL: http://damnme.blogg.se/
Postat av: Niki

Thåström är bra =)

2008-06-29 @ 17:41:03
URL: http://nikuws.blogg.se/
Postat av: Millis

Nu får du väl ta och skriva en NY BLOGG!!!!

2008-07-03 @ 12:00:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback