Första dagen av resten av mitt liv


Det första jag gjorde när jag gick upp igår var att istället för att omedelbart tända en cigg lägga mig på golvet och göra armhävningar. I vintras klarade jag faktiskt tjugo stycken men igår orkade jag bara arton. Det kanske är något man får ta efter att ha slagit dank hela sommaren.

Sen gick jag ut i köket och stekte en massa potatis som jag kokat och hackat dagen innan. Till det blev det två stekta ägg och två koppar te.

Med en rejäl frukost i magen slog jag mig ner med en kopp kaffe och en cigg framför datorn. Kollade platsbanken men hittade inga jobb att söka, läste lokalnyheterna i Corren och kultursidorna i DN. Skrev ett mail till min handläggare på arbetsförmedlingen och bad honom kontakta mig eftersom jag fått löfte om en praktikplats på Corren i höst.


Det kändes som en oerhört seriös inledning på dagen, och jag ska försöka att ha såna rutiner varje morgon hädanefter. Som jag skrev häromdagen så har jag tänkt att få lite mer struktur på livet igen, efter att under sommaren blankt vägrat att bekymra mig om någonting alls. Det är ju jättebra, men jag kunde ändå inte skaka av mig en känsla av att jag sysslade med någon slags botgöring. Jag undrade lite vem det var jag försökte blidka och vad det var jag hade dåligt samvete för. Den jag försöker blidka är väl mig själv, eftersom jag är min egen mest dömande kritiker. Om jag började nysta i vad jag har dåligt samvete för skulle jag väl kunna hitta vissa förklaringar, men jag har insett att mina grubblerier inte leder någonstans längre.
Nu är det bara att sikta framåt.


Efter ett bad la jag in en snus och gick sen ner till stan för att fika med Tuben och Ronny. Tuben har nyligen blivit arbetslös, vilket givetvis är jättetråkigt för honom. Men det betyder också att jag och Ronny har fått en ny lekkamrat på vardagarna. Emellertid hade både Tubbe och Ronny plikter att uppfylla under eftermiddagen, så det blev en kort fika.

När jag sagt farväl till mina vänner gick jag förbi Netto och handlade lite mer käk samt två ciggpaket till. Nu har jag mat och tobak så jag borde klara mig tills jag får kulor nästa gång. Ändå hade jag faktiskt lite pengar över, så när jag kom hem förde jag över en summa som jag var skyldig Ulven till hans konto.

Det kändes bra av tre andledningar. Dels visste jag att Ulven själv har det lite knapert så här veckan innan lön, dels kommer jag att ha lite mindre skulder att betala av när jag får mitt bidrag från försäkringskassan på onsdag, och sist men inte minst: nu har jag knappt några kontanter och kan inte ens kan fundera över att köpa pilsner i helgen.


Ägnade resten av eftermiddagen åt att sitta på en bänk vid ån och läsa aftonbladet. Sen gjorde jag armhävningar igen innan jag lagade en middag bestående av pommes frittes, chicken nuggets och stekt ägg. Efter käket blev det kaffe & cigg igen, och sen ännu en snus för att hindra röksuget innan det dök upp igen.

När jag kollat på How I met your mother blev jag rastlös och bestämde mig för att ta en promenad. Utan att egentligen ha planerat det hamnade jag på puben. Dock drack jag ingen bira utan höll mig till isvatten och jordnötter. (För övrigt har jag läst att just jordnötter är ett utmärkt tilltugg när man vill gå upp i vikt, så det blir nog mycket av den varan i framtiden.)

Eftersom King Kong jobbade passade jag på att snacka med honom om pubquizen som börjar om några veckor. Jag har haft ett förslag om att vi ska ha en slags liga i år och kora en säsongsvinnare vid julavslutningen. På det sättet tänkte jag att folk kommer att bli mer engagerade och se till att komma varje gång. Tidigare har det ibland varit så att vissa gånger har ett eller flera lag uteblivit, och quizen är inte alls lika rolig när det är för få lag.

King Kong och jag kom överens om att vi ska ha ett slags system där ett lag får tre poäng för varje förstaplatsen i varje gren, två poäng för andraplatser och ett poäng till laget som kommer trea. Vi tänkte oss att dela ut pris till ligasegraren och en lite mindre summa till de som kommer tvåa.

Vi presenterade vårt förslag för Skomakaren som var mycket positiv. Förhoppningsvis tycker även de andra lagen att detta är en bra idé.

Om det här går igenom så kommer jag att lägga upp quiztabellen varje vecka på bloggen.


När jag kom hem strax efter tio ringde jag en gammal kompis och snackade med henne i gott och väl över en timma. Sen surfade jag lite och värmde en Bolognese-pizza i ugnen (300 gram, endast tio spänn) som jag åt framför ett avsnitt av Sopranos.

Somnade klockan ett, mätt och belåten efter en dag utan alkohol och med mindre cigg än vanligt.


Det var första dagen av resten av mitt liv.


Kommentarer
Postat av: millis

Mattips: Coop har alltid 3 pizzor för 50kr. 330g så det blir ju en måltid. Ha det gott

2009-08-21 @ 10:39:02
Postat av: Wictoria

Orhan är snygg!!!!!!!

Postat av: Wictoria Lind

Olof, jag är bara 2 snäpp under dig på bloggportalen...:)

2009-08-22 @ 00:33:26
URL: http://wickipedia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback