Kränger böcker på krogen

Idag fick jag hem en bunt färska exemplar av min novellsamling Jag känner ändå ingen i Norrköping. Eftersom det är lönefredag så tänkte jag omedelbart att nu ska jag gå ner till stan och säljer lite böcker. Finns det nåt bättre tillfälle få folk att intressera sig för lite lokal litteratur, än när de har löningen på fickan och är på gott humör efter ett par fredagsöl?

Sagt och gjort. Det första jag gjorde var att gå upp till Den Hemlige brodern och låna en väska. Jag tänkte att jag kan inte släpa omkring på mina böcker i en ICA-påse. När jag var där och lånade väskan bjöd Den Hemlige på kaffe och köpte ett exemplar av boken. Han har visserligen redan läst den, eftersom han var en av dem som fick chansen att ta del av den redan i första versionen. Han har faktiskt inte köpt något eget ex ännu, men nu när han just fått pengar tyckte han det var lämpligt att inhandla sin brors bok.

 

Den Hemlige skulle städa och jag gick vidare ner till stan. Där mötte jag en gammal klasskamrat som var lite stressad, men vi hann i alla fall bestämma träff imorgon på 55:ans, eftersom jag och några andra från 9A tänkte ta några öl där, innan återträffen på Konsert & Kongress för alla i Linköping som gick ut nian 1989. Sen gick jag in på Skivlagret och snackade lite med Evve. Han hade tidigare lovat att hjälpa mig att sälja boken i sin affär och jag gav honom fem exemplar.

Så nu kan ni som inte orkar beställa Jag känner ingen i Norrköping från Vulkanförlaget och är alldeles för blyga för att köpa den från mig personligen, gå in på Skivlagret på Storgatan i Linköping och köpa min bok.

 

Nästa anhalt var Hamlet. Där brukar det alltid sitta folk och fira en fredagseftermiddag. Mycket riktigt hittade jag Pernilla vid ett bord som tog en öl med en jobbarkompis. Pernilla köpte en bok till sig själv och en till sin syster. Hennes jobbarpolare Eva blev intresserad och köpte ett exemplar hon också.

Sen satt jag ett tag på Hamlet och drack kaffe, snackade med Pernilla, Eva och Sluggo. Efter en stund dök Ronny Punk, Rogga Taxi och Steven upp. Jag pratade lite skit med dem, men försökte inte kränga några böcker. Både Ronny och Rogga har redan köpt den, och Steven läser varken böcker på svenska eller engelska.

 

Snart var klockan tre och vi drog vidare hela gänget till The Champ. Den första jag mötte var Väl-Lars som redan tidigare sagt att han ville köpa min bok när han fick lön den 25e. När jag tog upp boken blev fler intresserade, och jag lyckades sälja ett exemplar till Westling och ett till min gamle arbetsgivare Mickey.

Jag tog en Hof och pratade lite med mina vänner. Ronny & Rogga gick hem ganska snart, men Köttet upp och såg lycklig ut över att arbetsveckan äntligen var över och han kunde slappna av med en bira eller sex. Dock köpte han inte min novellsamling. Köttet har knappt läst en bok i hela sitt liv, och tänker inte börja med det bara för att jag råkat ha skrivit en.

Även Ståla kom in på Champet och tänkte fira lönefredagen. När jag visade honom boken blev han intresserad och köpte ett ex.

Sist men inte minst kom Brevbärarn in efter att ha fullgjort fem dagsverken. Han hade löningen på fickan och var glad i hågen, så det var inte svårt att lura på honom en bok med lite lokalanknytning.

 

Efter andra ölen gick jag hem. Jag tänkte att det var bäst att ta det lugnt eftersom jag inte vill vara bakis imorgon när jag möter mina gamla klasskamrater. På vägen från The Champ mötte jag Backswing som kom cyklande. Han stannade för att prata lite och när han fick se min novellsamling köpte han en omedelbart.

På bara fyra timmar hade jag lyckats sälja tio exemplar av boken. Det tycker jag är ett riktigt bra facit. Att kränga böcker på krogen en lönefredag visade sig vara ett genidrag.

 

Ikväll blir det lugnt. Tvättar, tar en folköl och skriver det här. Imorgon eftermiddag tar jag nog med en bunt böcker och går ner och säljer på krogarna igen. Sen på kvällen är det dags för återträffen. Det kommer nog bli skitkul.


Kommentarer
Postat av: Calle

Way to go!

2009-09-26 @ 11:16:41
Postat av: wictoria

kul att du fick så många exemplar sålda! :)

ska också antingen låna en på biblan eller köpa på skivlagret:D

Postat av: Pete

Jag ska sno en bok på skivlagret ;)

2009-09-26 @ 13:22:29
Postat av: Rasta Popolov

Brinner dom lika bra som dom säljer?

2009-09-26 @ 17:14:04
Postat av: Anonym

är bloggen nerlagd????

2009-10-02 @ 23:23:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback