Den naiva ungdomen & Ozzy Osbourne

Jag har suttit hemma den mesta tiden senaste dagarna. Eftersom jag inte har någon bok att läsa har jag tillbringat mycket tid med att surfa runt och läsa olika dagstidningar.

 

I går hittade jag en artikel i Corren som fick mig förbluffad över hur pass naiva ungdomar kan vara.

En sjuttonårig pojke blev för några månader sen tagen av polisen för att han var påverkad av cannabis. När polisen genomsökte hans plånbok och ryggsäck hittade de fem gram hasch och 1500 kronor i kontanter. Pojken erkände då att han tjänat pengarna på kränga brass, att han gjort det i två månaders tid och att han under den perioden hanterat cirka 40 gram röka.
Vilken jävla klantskalle!

Har dom inga som helst krav på intelligens och sunt förnuft i knarkhandlarbranschen? Jag menar, det var fullständigt idiotiskt att berätta det där för polisen. Vad trodde han att han skulle vinna på det? Det smartaste hade varit att säga att han hittat både brasset och pengarna i en buske. Att erkänna något som polisen inte kan bevisa (och inte ens vet om) är totalt vansinne. Det kan man bara förlora på, och det borde man förstå om man säljer droger.

 

De flesta dagar kollar jag kultur- och nöjessidorna i de största dagstidningarna i Sverige. Igår fick jag för mig att bredda mig och forska lite i vad de skriver om i tongivande engelskspråkiga tidningar.

Problemet är att jag inte riktigt vet vilka tidningar man bör läsa utomlands. Min begränsade fantasi gjorde att jag kollade London Times, Irish Times och New York Times. Det är mycket möjligt att det finns tidningar som inte heter Times i de länderna som är större, mer läsvärda och som har bättre och intressantare kultursidor.

Finns det någon kulturkofta bland mina läsare som kan tipsa mig om vilka tidningar jag bör kolla? Det jag är intresserad av är intressanta debattartiklar, och bra recensioner av böcker, film och TV.

 

I New York Times hittade jag en artikel med korta små texter om nysläppta böcker. Där stod det bland annat om Ozzy Osbournes självbiografi I am Ozzy. (Jag trodde att den boken kom i oktober förra året, men NYT påstår att den är nyutgiven.)

The Prince of Darkness är ännu mer frispråkig med sitt droganvändande än vad Linköpingspojken var. Men brotten är preskriberade och han har något att vinna på det. Inledningen på Ozzys bok tycker jag var ganska rolig och lockar i alla fall mig till läsning:

 

"Other people’s memories of the stuff in this book might not be the same as mine. I ain’t gonna argue with ’em. Over the past 40 years I’ve been loaded on booze, coke, acid, Quaaludes, glue, cough mixture, heroin, Rohypnol, Klonopin, Vicodin, and too many other heavy-duty substances to list in this footnote. On more than a few occasions I was on all of those at the same time."


Kommentarer
Postat av: denhemlige

Känns nästan som langaren i fråga ville skryta eller något. Han hade ju inte två hekton och en våg på sig så polisen borde väl knappt misstänka att han säljer.

Det var någon snubbe i Tyskland som gick in på en polisstation och anmälde en kille för att han hade sålt hasch av dålig kvalitet till honom.

Alltså han golade inte bara ner snubben utan han hade med sig "bevismaterialet". Dom kanske är släkt?

:D

2010-01-22 @ 13:42:00
Postat av: Andréa och Linda

Hej!

Vi blev väldigt inspirerade av en krönika du skrivit i Corren som vi fick läsa under svenska lektionen idag. (Den handlade om när du hjälpte en busschaufför och uppmanade folk att inte bara sitta och titta på.)

Vi blev väldigt peppade på att först göra en undersökning på hur folk verkligen reagerear i vissa situationer. Och göra något slags projekt för att påverka våra medmänniskor. Har du några förslag på vad vi kan göra? Har du gjort något mer än att skriva denna krönika?

MVH Andréa och Linda

Postat av: tom

Tjena Olof!

ja Ozzys biografi tänker inte jag missa:)

Tack för tipset.

//Tom

2010-01-23 @ 11:28:30
URL: http://nojesbloggen.blogdog.se/
Postat av: Angelica

Sv; Ja, den är jättebra! Älskade den.Angående ditt inlägg, vilket riksmongo den där gossen verkar vara! Haha! :D

2010-01-24 @ 16:31:17
URL: http://tjockkatt.webblogg.se/
Postat av: Någon annan hemlig

Till denhemlige: Finns en risk att det faktiskt var farligare röka än marijuana han fått. Dvs preparerat med en billigare drog, glaspartiklar eller liknande som får det att verka bättre (och säkrare) än det i själva verket är.Vet självklart inte om han bara var dum.Skulle iof ha kunna vara en form av aktivism för en reglering (den enda smarta formen av legalisering) av cannabis. Detta kombinerat med att han förhindrar att fler får skitgräs.

2010-04-29 @ 19:14:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback