Jag vill aldrig se dig mer, din jävla idiot!

Häromdagen var det nyårsafton och äntligen skulle jag få lägga 2009 bakom mig. Egentligen hade jag tänkt att bojkotta hela skiten och bara sitta hemma och se på tv. Jag gillar inte storhelger, allt känns så upphaussat och arrangerat. Men framåt eftermiddagen, när bolaget redan stängt, tänkte jag att jag borde göra något i alla fall. Men jag var verkligen inte på humör för att dricka mig skitfull, och jag ville inte hamna någonstans där jag var tvungen att vänta på taxi i timmar för att ta mig hem efter tolvslaget.

Så jag hängde med Ronny och Mange och deras ungar till trädgårdsföreningen där det var nyårsfirande redan klockan fem. När jag stod och väntade på Ronny mötte jag Gabbe och hans farsa, så jag fick chansen att önska Gabriel ett Gott nytt år och ge honom en nyårskram.

Ceremonierna i Trägår´n bestod av en käring som höll ett tal, ett band som försökte spela i femton minusgrader och till sist någon slags eldshow där två personer jonglerade med facklor och grejer. Efter det gick vi hem till Mange.

Det blev en ganska lugn men trevlig tillställning som faktiskt var perfekt för det humör jag var på. Vi var fyra vuxna och två barn. Ingen var direkt berusad. Mange bjöd på käk, vi tog några enstaka öl och jag åkte på att leka kurragömma med ungarna.

Vi bröt upp tidigt och jag var hemma en bra stund innan midnatt.

 

Strax innan tolv tog jag en folköl i näven och öppnade mitt sovrumsfönster. Sen exakt vid tolvslaget skrek jag rakt ut till himlen som smyckades av fyrverkerier:

 

-Hejdå 2009! Jag har hatat dig från den första morgonen till den sista kvällen. Du kan dra åt helvete! Så jävla skönt att det är över. Jag vill aldrig se dig mer din jävla idiot!

 

Nöjd över att få ur mig aggressionerna mot det år som har varit det sämsta jag kan minnas satte jag mig i soffan med min folköl. Då fick jag lite ågren och kände mig orättvis. HELA året har faktiskt inte varit fördjävligt. Som helhet – ja, men inte varje enstaka dag. Just den första morgonen var kanonbra, och den sista kvällen var helt okej den också.

Så jag mumlade någon slags ursäkt till Gud eller vem det kan ha varit som hört mina skrik i natten. Jag förklarade att det var en symbolisk handling, att jag ville säga adjö till ett år som innehållit så mycket förluster, motgångar, sorg, ångest och grubblerier att jag haft fullt upp med att hålla näsan över vattenytan. Men att det givetvis fanns några bra saker som hänt som jag var tacksam över.

Sen tänkte jag att jag var löjlig. Om det nu finns en Gud så är han/hon allsmäktig och allvetande och ingen jag behöver förklara mig inför. Hon förstod nog precis vad jag menade.

Då blev jag på bra humör igen, bäddade ner mig i soffan och somnade framför nån film.

 

På nyårsdagen (inte det minsta bakfull) när jag morgonsurfade blev jag påmind om en grej som faktiskt var kul 2009. En av de roliga sakerna jag gjorde förra året var att jag blev fotbollssupporter i division fyra och började gå på BK Derbys hemmamatcher. (Ni kan läsa mer om det här).

När jag läste Correns fotbollsblogg upptäckte jag att Mildaeus utnämnt BK Derbys supportrar till Årets hejarklack.

Det är vi värda grabbar!

 

För övrigt så brukar jag skriva en årskrönika varje år i den här bloggen. Jag vet inte hur jag ska göra det här årskiftet. 2009 var så jobbigt för mig personligen att jag inte vet om jag orkar tänka på allt elände, så jag kanske struntar i det. Eller också blir det en årskrönika där jag skriver ner precis ALLT skit som hänt, bara för att få det på pränt och sen gå vidare med ett nytt friskt år.
Jag vet inte vad som är sundast för mig personligen. Vad tror ni?


Kommentarer
Postat av: Anonym

Först ut att kommentera... och det blir idel ros! Det här inlägget var liksom underhållande, rappt skrivet, verklighetstroget, gripande, djupt - allt på en och samma gång! Ser fram emot en årskrönika... kanske blir det trots allt en, om inte annat för att en gång för alla lägga året bakom dig och blicka framåt? Önskar dig och andra nära och kära ett bra nytt år, hoppas jobb, kärlek och kosing du får (nöd-, eller nördrim)! See ya!

2010-01-03 @ 21:57:28
Postat av: Magnus

Ja, skriv en årskrönika. När du väl börjar så kanske du kommer på att det inte var så många grejor som krånglade egentligen...?

2010-01-03 @ 22:16:32
Postat av: anonymous

Skriv ned det! Det hjälper dig inte nu, men det kan vara till hjälp längre fram.

Det blir ett sätt att navigera, tror jag. Händelserna 2009 försvinner inte utan följer med dig. När du lägger pusslet över 2010 så ser du kanske skuggorna som 2009 kastade över 2010.

Postat av: Angelica

Sv; haha jo det är sant. :P Men fortfarande... om man är född 2013 då? Trettja? Trettonja? :( Jag kan inte sluta undra!

2010-01-04 @ 12:03:46
URL: http://tjockkatt.webblogg.se/
Postat av: Lars

Skriv Olof, skriv!

God Fortsättning, som dom vuxna säger.

2010-01-04 @ 12:40:39
Postat av: denhemlige

"Jag vet inte vad som är sundast för mig personligen. Vad tror ni?"Sundast är att skriva skiten och spara för dig själv. Alla nyfikna vill dig inte väl, släpp inte in dom.2010-01-04 @ 16:33:10
Postat av: Anonym

Skriv, tror det kan vara bra. Publicera den här eller inte det gör du som du känner själv, tror flera skulle uppskatta o läsa den, men känns det för personligt håller du dina rader för dig själv. Hoppas du får ett bättre 2010! Gott nytt år.

2010-01-05 @ 10:09:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback