Otur i kärlek, tur i spel

Igår var det inte riktigt lika kallt som det varit den senaste tiden. Eftersom jag suttit hemma hela dagen innan kände jag att jag ville komma ut och gick jag ner på stan fast jag inte direkt hade något ärende. När jag gick förbi Hamlet fick jag syn på Sluggo, så jag gick in och tog en kaffe och snackade lite skit med honom. Efter en stund gick vi ner på The Champs. Jag hade inga pengar till bärs, men jag tänkte att det kunde vara kul att träffa lite folk innan jag gick hem för att tillbringa ännu en kväll framför burken.

Jag grävde lite i fickan och upptäckte att jag endast ägde fyra kronor. Det finns absolut inget av värde att köpa för den summan, så jag slängde in mina sista mynt i en Jack Vegas-maskin. När maskinen frågade efter mitt födelsedatum funderade jag lite. Jag slänger aldrig in några större summor i maskinerna – efter att ha iakttagit speltorskar i många år vet jag att det i längden är helt omöjligt att vinna på Jack vegas – men det händer att jag testar med en tjuga eller två för nöjes skull. På sistone har jag testat olika födelsedatum förutom mitt eget, bland annat brorsans, Köttets och Ronnys. Men inget av dessa födelsenummer har bringat mig någon tur. Så jag letade i huvudet efter någon som jag visste när den var född. Den enda jag kom på var mitt ex som det tog slut med för snart ett år sen.

Jag knappade in datumet när hon föddes och började spela grodspelet. Det gick bra. Jag hade tänkt att spela tills pengarna var borta eller jag hade kommit upp i hundra kronor. Men efter två tryck fick jag någon slags bonus och tio minuter senare hade jag kommit upp i nittio spänn. Så jag tog ut pengarna.

Nittio spänn är inte så mycket. Men i situationen jag befinner mig i var det ganska betydelsefullt. Det räcker nämligen till två ciggpaket och skulle lösa mina akuta problem de närmaste dagarna. Dessutom tycker jag att det är en ganska bra vinst, eftersom jag mer än tjugodubblade min insats.


Jag är stundtals en ganska vidskeplig kille, och letar ofta efter tecken på att Gud eller någon annan mystisk kraft påverkat mitt liv. Så jag funderade lite på vad det här betydde.

Hade Gud kompenserat mig med två ciggpaket för att han berövade mig kärleken ett år tidigare? (Kanske inte någon större kompensation, men just igår var nittio spänn livsviktiga eftersom det håller mig vid liv i två dygn till. Och om inte annat kanske det var en symbolisk gest från vår herre där han ville visa att han tänker på mig och att han eller hon var ledsen att det gick som det gick.)
Det här kunde något att göra med uttrycket otur i kärlek, tur i spel. Jag kanske har hittat ett lyckonummer som jag bör använda varje gång jag spelar Jack vegas.

Inget ont som inte för något gott med sig, som man brukar säga.

 

Idag är det fredag igen. Förra veckan beklagade jag mig över att det mest spännande som kunde hända var att jag drack mig småfull framför På spåret. Det blev faktiskt inte så. Jag hamnade på en konsert med Köttgrottorna och tre andra punkband på L´Orient. Även om konserten kanske inte var den bästa jag sett så blev det en riktig kanonkväll. Jag träffade nämligen en massa gamla vänner och bekanta som jag knappt pratat med på många år, och jag hade jätteroligt.

Tyvärr drack jag då en massa bärs som egentligen inte hade råd med. Det gör att den här fredagen har ännu sämre förutsättningar. Jag har inte ens råd att köpa ett par öl på bolaget och dricka hemma hos någon kompis. Ikväll är jag mer eller mindre tvingad att sitta hemma och se på tv. Och det har jag gjort varenda kväll sen i lördags.

Men eftersom jag var så pessimistisk förra fredagen och ändå fick en kväll som var mycket roligare än vad jag kunde föreställa mig, så kanske den här dagen inte blir så meningslös som jag befarar.

Egentligen har man ingen aning om vad dagen kommer att bära med sig när när man vaknar på morgonen. Vem vet, det kanske är ikväll som jag får ett telefonsamtal som förändrar mitt liv.


Kommentarer
Postat av: Angelica

Hade det funnits en gud så hade han nog tyckt att du skulle prioriterat annorlunda. Tänk om han velat att du skulle köpa en tågbiljett till stockholm, och där skulle du träffa en döende miljonär som bestämt sig för att ge första bästa han såg alla sina pengar. :O

Postat av: C.

Jag älskar verkligen Jack Vegas, och har många roliga stunder framför dem. Ok att jag aldrig vunnit enorma summer eller något sådant, men jag brukar också stoppa i en tjuga när jag är på ett ställe som har en sådan maskin, och se vad som händer. Några hundra brukar jag få med mig lite då och då, och jag tycker det är ganska bra avkastning ändå!

2010-08-04 @ 14:33:20
URL: http://www.pokerswede.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback