Trettondagsafton

Sitter just nu uppe hos Den Hemlige Brodern. Eventuellt ska vi se Looking for Eric - Ken Loachs film där Cantona spelar sig själv - lite senare. Men just nu fördriver jag tiden medan Den Hemlige spelar dataspel.

Jag har skrivit lite på årskrönikan både igår och idag, men den ger mig problem. Jag har bara kommit fram till maj och är redan uppe i nästan fyra A4. Det är svårt att sammanfatta 2009 och jag vet fortfarande inte om jag kommer att publicera texten. Hur många rader ska man till exempel skriva om en polares död? Hur förklarar man för läsarna varför jag tog uppbrottet från min förra flickvän mycket hårt. Och vill jag förklara det för okända människor på internet?
Det kan hända att jag aldrig publicerar den där årskrönikan. Eller också kanske jag låter er läsa en censurerad version där jag tar bort det mest privata. Vi får se. Just nu vet jag inte ens om jag kommer att skriva klart den.

Det är svinkallt i Linköping, mer än 15 minusgrader. Trots det promenerade jag ner till stan idag och tog en fika med Ronny. Jag känner att jag måste komma ut lite när det fortfarande är dagsljus. Kan inte bara sitta hemma, då känner jag mig helt insnöad.
Jag hade en period mellan jul och nyår då jag nästan bara var hemma och såg på tv. Jag tyckte allt var så trist så jag försökte sova så mycket som möjligt. Drog mig så länge jag kunde på morgonen, tog flera tupplurar på dagarna. Men sånt beteende leder bara neråt, man blir bara ännu segare.
Nu tänkte jag försöka komma igång igen. Göra saker som håller kropp, själ och hjärna i trim. Gå upp skapligt, försöka vara utomhus någon stund på dagen även om det är svinkallt. Skriva mer regelbundet i bloggen igen.
Jag skulle vilja ha en riktig tegelstensroman att sätta tänderna i, men jag har varit på bibblan flera gånger den senaste veckan utan att hitta något att läsa.

I morgon är det röd dag igen. För er som knegar är det säkert jätteskönt eftersom ni får en ledig dag. Men för oss som ändå är lediga är det bara irriterande. Ännu en dag då allt står stilla. Jag har fått nog av röda dagar nu. Vill att det ska vara vanliga veckor så jag kan börja beta av tid mot våren.

Nu har Den Hemlige spelat klart.

Vi hörs, kära läsare.


Kommentarer
Postat av: tom lilywhite

Hej Olof!

Jag har frågat förr och jag frågar igen: Vad har du för relation till Linköpings son Lars Winnerbäck? Han gillar ju Dylan som du och är kanske jämnårig. Men ändå ignoreras han ständigt av dig.

Varför? Thåström o Dylan nämner du, fint så, men vad har du emot Winnerbäck?

M v h

Tom

Postat av: Angelica

Sv; okej, american dad kan jag rekommendera, det är också bra! :)

2010-01-06 @ 12:12:17
URL: http://tjockkatt.webblogg.se/
Postat av: Olof

Tom,

Kolla maj 2008 i den här bloggen, och inlägget "Rödhåriga killar från södra Linköping". Där kan du släa lite om Winnerbäck. Tror jag skrivit om honom fler gånger, men kan inte minnas när.

2010-01-06 @ 17:04:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback