Hopp om livet

Jag är egentligen inte en person som måste ha sällskap hela tiden, och jag har inga problem med att sysselsätta mig även om jag är ensam. Men det jag tycker är tråkigt med vintern är att jag tillbringar alldeles för mycket tid framför tv:n eller datorn i min egen lägenhet. Det är då jag har en tendens att börja fundera i mörka banor och bli deprimerad, förbannad eller frustrerad över en massa saker som hänt som jag inte kan göra något åt.

Men snart är vintern slut och nu kommer nog livet bli lite mer intressant igen. Det är fortfarande fullt med snö överallt, men eftersom det är plusgrader på dagarna kommer den nog att smälta bort snart. Nästa söndag ställer vi fram klockan en timme och då blir det ljusare på kvällarna. Så fort mars är över så börjar den bästa perioden på året för mig.

 

Mina kompisar som varit bortresta börjar återvända hem nu. Förra helgen kom Indy hem från Thailand och på lördag är Ronny Punk tillbaka efter att ha varit lite mer än en månad i Sydamerika. I april börjar Köttet jobba tvåskift, så då kommer han att vilja hitta på något på vardagarna åtminstone varannan vecka. Steven kommer snart att sitta nere vid ån och fiska på var och varannan dag.

När det blir vår är allt enklare för mig även om plånboken är ganska tom. Jag kan ta långa promenader längs ån med mina kompisar eller ta en kaffe på någon uteservering, läsa tidningen och spana på alla vackra damer som legat i ide hela vintern. På helgerna kanske vi åker och fiskar eller tar en grillkväll vid magistratet eller på någons uteplats..

 

När våren äntligen kommer till vår gudsförgätna stad på östgötaslätten är det slut med att sitta inne i min lägenhet och glo. Så fort det är lite behagligt ute ska jag vara ute så mycket som det bara är möjligt. Att sitta inomhus och glo på tv innan mörkrets inbrott kommer inte längre vara ett alternativ för mig om det inte ösregnar.

Om ingen vill hitta på något en vardagskväll kommer jag ta en promenad för mig själv. När jag får pengar i slutet av månaden ska jag köpa ett minneskort till mobilen så jag kan använda den som mp3-spelare. Jag vet att så länge jag kan lyssna på musik kan jag gå omkring i flera timmar ensam och filosofera över livet. Om jag blir trött på att gå varenda kväll så sätter jag mig på en bänk och läser. Men en god bok i handen, solen i ansiktet och fågelkvitter i öronen så försvinner alla vinterns grubblerier och jag kan leva i nuet.

 

Även om livet inte alls är så spännande idag, en gråmulen torsdag i mars, så har jag hopp om livet. De närmaste månaderna tror jag kommer att bli bra för mig. Efter denna långa vinter med horribla minusgrader och snöoväder tänker jag verkligen njuta av våren och sommaren.

 

PS. Jag lovar att jag ska börja skriva lite oftare i bloggen igen. DS


Kommentarer
Postat av: Din gamle klasskompis

Tänkvärda och enkla ord gamle vän. Nu i tre dagar har jag gått omkring och funderat på varför jag inte gillar sommaren lika mycket som alla andra. Idag lyckades jag lista ut det, tror jag. Jag jobbar dagtid så jag kan inte gå ut och promenera eller fika. Jag måste i så fall göra det efter jobbet dvs. kvällstid. Jag försökte gå igenom alla kvällspromenader, sommartid och förstå varför jag undflyr fler promenader och liknande aktiviteter (sommarkvällar.) Jag upptäckte – till min fasa förstås – att vid varje tillfälle har jag fått utstå minst en kommentar om mitt ursprung (inte så vänliga kommentarer självklart.) Jag kunde knappt tro på det själv men det var faktiskt sant! Jag kunde inte minnas ett enda tillfälle då jag har kommit hem utan att vara irriterad eller ledsen.

Kan också hända att jag är en olyckfågel!

Må bättre än bra gamle polare!

D

2010-03-18 @ 18:39:17
Postat av: denhemlige

@D

Menar du att varje gång du har tagit en promenad så har någon idiot kallat dig för svartskalle eller dylikt? Låter fan helt galet! Bor du i Vellinge eller Sjöbo eller nåt?

2010-03-19 @ 01:04:13
Postat av: Gert-Inge

Va fan!

2010-03-27 @ 22:42:41
Postat av: August Palm

Det kan inte vara möjligt att du får utstå det. Har ingen betydelse var man bor. Nästa gång du råkar ut för det skriv igen. Det här ska vi sätta stopp för.

2010-03-27 @ 22:47:22
Postat av: Stefan Dedalus

These blues' for You:Neil Young & The Bluenotes; This Note's For You: "One Thing".Atb/S

2010-03-28 @ 11:38:59
Postat av: Stefan Dedalus

Or, if its fits Yr glove: "This Note's For You".

NY m big band? Hwb Steve Harley & Cockney Rebel: "Mr Raffles" (The Best Years Of Our Lives; [Vinyl] EMI EMC 3068, UK 1975).

2010-03-28 @ 11:57:35
Postat av: Stefan Dedalus

Edit: 'its' ought to be IT oc. Btw tip: Marshall Crenshaw: "Don't Disappear Now" (Life's Too Short; Paradox (MCA) MCD10223); Sonny Landreth: "Soldier Of Fortune" (Outward Bound; Praxis (BMG) 72445-11032-2); & a nice cover up: Georgia Satellites: "Whole lotta shakin'" + "Cool Inside" (Open All Night; Elektra EKT 47 960 793-1 [vinyl]. To go.)Atb/S

2010-03-28 @ 14:29:12
Postat av: Hav utan hamnar

Den här bloggen är verkligen guld!Keep up...

Postat av: Rasta Popolov

Tror "oftare" betyder mindre sällan.

2010-03-31 @ 17:05:46
Postat av: Hav Utan Hamnar

Jag berättade allt för vårdcentralen där jag tar antabus. Dom tyckte det var sinnessjukt. Jag orkar inte ställa till någon scen men kanske dom kan ringa och snacka med karikatyren som inte tog mig på allvar. Jag vet inte… jag vill bara gå vidare i livet nu. Få operationen ur värden och sen leva ett nytt liv.2010-04-01 @ 21:38:08
URL: http://havutanhamnar.wordpress.com
Postat av: Gert-Inge

Vad berättade du för Vårdcentralen?? Vem tog dig inte på allvar?OLOF! Nu får du fan skriva något så jag vet att du har hälsan i behåll.

2010-04-04 @ 19:52:30
Postat av: Angelica

Jag tänkte skriva en kommentar, men jag glömde vad jag skulle skriva. :S Återkommer.

2010-04-06 @ 21:57:39
URL: http://tjockkatt.webblogg.se/
Postat av: Pete

Ge folket en blogg bergolof :)

2010-04-10 @ 12:53:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback