Måndag i November

Måndag. Soligt och klarblå himmel, men ganska kallt. November är här. Vanlig arbetsdag avklarad. Försöka sälja pennor ännu en vecka. Slita för en target, den kvot jag måste sälja för varje vecka. Jag säljer ganska bra och lyckas i stort sett  jämt. Hur illa det än ser på fredagsmorgonen lyckas jag alltid på något mirakulöst sett att hitta någon som behöver pennor för just den summa jag behöver.

Pustar ut, jag klarade det ännu en gång. Tycker man är värd några pints för sin insats och firar hela helgen. Men på måndagen är det dags igen, ännu en target som måste avklaras. Det tar aldrig slut. Hur många pennor jag än säljer så tar det aldrig slut. Jag måste ändå sälja för samma summa igen nästa vecka.

Som Arne Anka sa: Att leva är som att borsta tänderna. Det ska göras varenda jävla dag.

 

Var på Mc Manus igår kväll. Tog några pints, men det blev ganska lugnt. Så jag är ändå i form idag.

Det var bland annat Mickey, Eero & jag. Mickey och Eero hamnade i en stundtals ganska hetsig diskussion. Inte så att de blev arga på varandra men ändå.

Mickey hade några spelningar i Österrike förra helgen och hade delat scen med ett brasilianskt Dödsmetall-band. Därför diskuterade de Satanism, vilket Eero bekände sig till.

Dock är han inte djävulsdyrkare och inte alls religiös. Hans satanism är mer filosofisk och innebär att han sympatiserar med det som står i The Satanic bible av Anton LaVey.

Jag ska inte gå in på vad det innebär, det kan ni läsa om på wikipedia. Men det Mickey hade svårt att förstå var varför en icke-religiös filisofi använder sig av religiösa uttryck.

Diskussionen var en slags kulturkrock mellan en finländsk dödsmetallare och en nordirländsk ickepraktiserande-katolik, och det slutade med att de kom överens om att inte komma överens.

Så istället snackade vi om Eeros nya idé till ett band vi ska starta. Mickey på gitarr, Eero på bas och jag på sång. Möjligtvis Gerry på trummor. Vi ska spela snabba punklåtar på högst 1,5 minut, och alla texter ska handla om hur mycket Eero hatar fransmän.

Jag tycker Eero är skitrolig. Han har en mycket bitter och butter stil och kan verka väldigt tystlåten och hård. Men om man lär känna honom vet man att 75% av det han säger med gravallvarlig min är skämt, sarkasm och ironi.

Eero ska flytta om fem veckor. Jag kommer att sakna honom för vi har umgåtts mycket de två åren han har varit här. Men det är något jag fått vänja mig vid under min tid på Irland. Folk kommer och går.

 

Gick hem ganska tidigt och gick till sängs redan vid halv tio. Jag har nämligen inga tv-kanaler just nu. Irland stängde av det analoga nätet för några veckor sen, och givetvis planerade jag inte i tid vad jag skulle skaffa för digitalbox.

Men nu har jag signat upp för Sky. Tycker jag hittade en riktigt bra deal. För 25 euro i månaden får jag alla irländska kanaler och alla brittiska. Dessutom ett antal Sky Kanaler där det går riktigt bra grejer. Till exempel Sky Atlantic som kör alla HBO-serier som Sopranos, Six feet under, The Wire och Mad Men, samt tre Comedcy central där alla amerikanska sitcoms sänds.

Utöver det får jag en massa kanaler som förmodligen är skräp eller på obegripliga språk, men ingår gratis, så sammanlagt har jag över 200 kanaler. Dessutom kan jag spela in med boxen och pausa mitt i ett direktsänt program.

Senast på lördag får jag Sky boxen och det passar mig perfekt. Jag har nämligen levt ett oerhört slappt ungkarlsliv de senaste månaderna. Det enda seriösa jag gör är att jobba. Annars är jag sällan hemma, lagar aldrig mat eller städar, sitter påMc Manus fem till sju kvällar i veckan.

Men nu tänkte jag börja leva lite sundare och billigare. Vara hemma mer, laga egen mat, kanske ta med matlåda till jobbet, se på tv, läsa böcker och kanske börja skriva oftare i bloggen igen.

 

Jaja, vi får väl se hur det blir med den saken. Jag lovar inget, men jag ska försöka. Eftersom jag är ung, fri och singel är det bara jag som bestämmer hur jag ska leva.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback