Mittvoch

Onsdag. Molnigt nio grader. Inget regn. Det är mörkt när jag går upp på morgoen men inte när jag kommer till jobbet, och det är fortfarande ljust när jag slutar. Men om någon vecka är det mörkt både när jag kommer och går, och jag tillbringar alla dygnets ljusa timmar med att jobba.

Men som jag brukar säga till mina irländska kompisar när de klagar över vintern:

At least I´m not in Sweden.

Försäljningen gick otroligt trögt både måndag och tisdag, men idag verkar det lossna. Redan före lunch idag hade jag sålt för mer än dubbelt så mycket som jag gjorde måndagen och tisdagen tillsammans.

Igår gick jag till Marshes direkt efter jobbet för att kolla om jag kunde snabba på installationen av Sky-boxen, men fick blankt nej. De hade mycket att göra, så det var lördag som gällde. Inte en sekund tidigare.

Redan på väg hem kände jag en rastlöshet stiga i kroppen. Ännu en kväll utan tv. Vad skulle jag göra? Fick väl bli Mc Manus tänkte jag. Eller glida över till nån polare, snacka skit och kanske glo på hans tv. Men då kommer oftast idén om några burköl.

Nedsläckningen av det analoga nätet får mig att dricka, tänkte jag. Min alkoholism förvärras och det är den irländska regeringens fel.

Men när jag satt mig i soffan, slagit på datorn och radion, blev jag lat och bekväm. Det var mörkt och kallt ute och jag ville inte lämna min soffa och min varma lägenhet. Även om jag hade mindre än fem minuters gångväg till puben eller de kompisar jag hade kunnat ringa så ville jag inte gå ut.

Så jag surfade runt lite och lyckades streama senaste avsnittet av How I met your mother.

Efter det var jag ännu mindre sugen på att gå ut.

Så jag ägnade mig åt lite manlig självömkan och beklagade mig lite om mitt tv-problem på facebook-chatten för två unga damer. De försökte väl visa lite medkänsla men tyckte nog inte så jävla synd om mig.

Funderade över något annat jag kunde hitta att streama eftersom jag tror jag sett alla avsnitt av How I met your mother. Insåg att jag inte sett Family Guy sen jag lämnade Sverige.

Så resten av kvällen tillbringade jag i ryggläge i soffan kollandes på Family Guy.

Kanske inte så meningsfullt, men väldigt avslappnande.

Gick och la mig vid elva.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback